Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea: "Dacă impui populaţiei să plătească testul nu ai cum să pretinzi că ajuţi. Vaccinarea rezolvă o jumătate din problemă"

Gabriela Firea: "Dacă impui populaţiei să plătească testul nu ai cum să pretinzi că ajuţi. Vaccinarea rezolvă o jumătate din problemă"

Gabriela Firea, senator PSD, a comentat modul în care a fost promovat certificatul verde de vaccinare în România. „În momentul în care impui populației să-şi plătescă testul atunci automat nu ai cum să pretinzi că ajuți", spune liderul social democrat.

Gabriela Firea: "Dacă impui populaţiei să plătească testul nu ai cum să pretinzi că ajuţi. Vaccinarea rezolvă o jumătate din problemă"
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Claudia Popovici    |    16 Sep 2021   •   21:04

Întrebată dacă modul în care a fost promovat certificatul de vaccinare de către autorități este legal, senatoarea PSD, Gabriela Firea a explicat că această măsură poate fi implementată doar prin lege în Parlament. Mai mult, liderul social democrat a explicat că vaccinul rezolvă doar jumătate din problemă şi decidenţii ar trebui să asigure finanțare si pentru testare gratuită.

„Este știut faptul că orice restrângere de drepturi se poate realiza dacă chiar se insistă nu printr-un act administrativ sau printr-o Ordonanța de Urgenţă, ci doar prin lege în Parlament.

„Vaccinarea este cea care rezolvă o jumătate din problemă”

Deci aceste decizii care sunt luate pe baza medicilor şi celor care se ocupă în acest moment de situațiile de urgenţă ar trebui să ajungă în Parlament. În momentul în care impui populației să-şi plătescă testul atunci automat nu ai cum să pretinzi că ajuți populația.

Vaccinarea este cea care rezolvă o jumătate din problemă, testarea este cea care ajută cel mai mult la prevenirea răspândirii, dar câtă vreme testele costă şi cele PCR moleculare şi cele rapide, pur şi simplu sunt familii care nu au aceşti bani.

De aceea când impui certificatul verde COVID trebui în paralel să ai şi această sursă de finanțare pentru susținerea gratuită a testelor. Atunci vă asigur că nu vor fi nici proteste şi nici persoane care să respingă acestă idee.

Dar în momentul în care ești plătit cu salariul minim pe economie de unde să ai posibilitatea financiară de a-ţi face săptămânal test, adică patru teste pe lună.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close