Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Gabriela Firea, despre scandalul PNRR: Domnul Ghinea să înteleagă că este un program naţional şi nu un proiect de diplomă

Gabriela Firea, despre scandalul PNRR: Domnul Ghinea să înteleagă că este un program naţional şi nu un proiect de diplomă

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a comentat în cadrul emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, scandalul mocnit pe miliardele de la Uniunea Europeană. Ea a apreciat că este posibil ca de acest proiect să "se aleagă praful pentru că s-a făcut într-o cheie politică şi nu naţională".

Gabriela Firea, despre scandalul PNRR: Domnul Ghinea să înteleagă că este un program naţional şi nu un proiect de diplomă
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Claudia Popovici    |    26 Apr 2021   •   20:26

Senatoarea PSD, Gabriela Firea a precizat că din cauza incapacităţii guvernului de a gestiona crizele politice din interiorul arcului guvernamental, România riscă să nu mai primească niciun euro de la Uniunea Europeana prin PNRR.

„Din acest plan, care așa cum îi spune titulatura este unul național, nu este unul de partid sau de grup, este posibil să se aleagă praful tocmai pentru că a fost gândit în cheie strict politică. USR nu a fost de acord ca pe acest proiect să contribuie cu idei valoroase pentru țară, societatea civilă, sindicatele, patronatele alte structuri asociatetive. De nenumărate ori, atât prin comisii de specialitate cât și direct din interpelări, parlamentarii au solicitat domnului ministru Ghinea să înțeleagă că nu este lucrarea sa de diplomă, ci este proiectul național.

Dumnealui a considerat că este o lucrare a domniei sale, o teză, o lucrare de control și trebuie să se ocupe. Săptămâna trecută în cadrul comisiei senatoriale de Administrație Publică Locală am depus împreună cu alți colegi social democraţi un amendament demonstrând utilitatea prezenței la toate negocierile de la Bruxelles a ministrului dezvoltării, indiferent cum îl cheamă.

Pentru că asta nu înțeleg ei, nu trebuie să personalizăm se transformăm un plan național de reziliență într-o lucrare personală, la geografie, sau la orice altceva, că trebuie să lucrăm împreună.

Noi nu putem să mergem acolo cu vorbe. S-au dus cu vorbe, cu metafore. Anul acesta nu vom primi niciun ban, niciun euro. Motivul este incapacitatea guvernului de a gestiona crizele politice din interiorul arcului guvernamental și a faptului că doar USR a vrut să își pună amprenta pe acest proiect, care este național.

Au votat împotriva colegului lor de coaliție din partea UDMR ministrul dezvoltării. Nici măcar pe dumnealui nu la-au acceptat în această dezbatere.

Domnul Ghinea s-a comportat ca un elev corigent care s-a dus totuşi la un examen că poate îi pică o lecţie la care totuşi a trecut. Cum să te duci cu autostrăti dacă tu trebuie să reconstruiești ţara post COVID-19.

 

×
Subiecte în articol: PNRR Gabriela Firea PSD Subiectiv
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close