Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv George W. Bush: “Vladimir Putin nu se va opri la invadarea Ucrainei. Este momentul să-l oprim”

George W. Bush: “Vladimir Putin nu se va opri la invadarea Ucrainei. Este momentul să-l oprim”

Vladimir Putin are ambiţia de a construi un imperiu şi nu se va opri la invadarea Ucrainei, motiv pentru care ţări precum Polonia, Lituania sau România ar trebui să se implice, “dacă Ucraina ar cădea în mâna Rusiei”. Aceasta este părerea fostului preşedinte american George W. Bush, care a vorbit recent prin legătură video într-o conferinţă ce a avut loc la Kiev.

George W. Bush: “Vladimir Putin nu se va opri la invadarea Ucrainei. Este momentul să-l oprim”
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   09:14

Fostul preşedinte al Statelor Unite a mai povestit că este o diferenţă uriaşă între Vladimir Putin pe care l-a cunoscut în anul 2001 şi cel de azi.

“Am vrut să-l pot cunoaşte pe tip. Şi i-am spus: este adevărat că mama dumneavoastră v-a dat o cruce pe care aţi sfinţit-o la Ierusalim? Asta era despre faptul că CIA obţinuse această informaţie despre el, ca informaţie de background, şi deodată s-a schimbat. Era tensionat şi s-a relaxat, şi a început să vorbească despre mama lui, despre cruce şi ce însemna pentru el.

Dacă m-aş fi uitat în ochii lui la finalul preşedinţiei mele, aş fi văzut un suflet diferit. După judecata mea, era un suflet care se înnegrise, devenise “infectat” de putere şi bani şi poate sex. Era un om diferit”, a declarat George W. Bush.

Acesta mai spune şi că Putin trebuie oprit acum. 

“Nu sunt surprins că ar vedea slăbiciunea ca pe o oportunitate de a restabili un Imperiu Rus şi sincer cred că a văzut slăbiciunea ca rezultat al reacţiei SUA şi aliaţilor în Afganistan, ne-am retras fără să fie nevoie şi lumea s-a întrebat ce se petrece.

Dacă Ucraina ar cădea în mâna Rusiei, ne-am implica alături de Polonia, Lituania, Letonia sau România. Cu alte cuvinte, acesta este primul pas, nu este ultimul pas pentru Putin. El vrea un imperiu mare şi acum este momentul să-l oprim”, a mai declarat fostul preşedinte american.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close