Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Grindeanu, despre războiul din PNL: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită pe Cîțu în lanul de lavandă

Grindeanu, despre războiul din PNL: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită pe Cîțu în lanul de lavandă

După ce PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, atât tabăra lui Orban, cât și Citu, se tem de trădarea celuilalt. Sorin Grindeanu, a vorbit miercuri seară, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3, despre certurile din partidul aflat la putere.

Grindeanu, despre războiul din PNL: Poate ar fi cazul ca Orban să îl trimită pe Cîțu în lanul de lavandă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2021   •   22:01

Orban se teme ca parlamentari ai lui Citu ar putea sa voteze motiunea, nu suficienti cat sa treaca, dar suficienti cat sa fie aratat Orban cu degetul ca a incercat sa tradeze Guvernul din care face parte PNL.

De partea cealalta, sustinatorii lui Citu se tem ca Orban ar putea trage sfori in culise cu PSD ul pentru a-l inlatura de la Palatul Victoria astfel incat sa fie dezavantajat in cursa pentru sefia PNL. PSD, impreuna cu AUR si cu jumatate din grupul minoritatilor nationale au impreuna 212 voturi, le lipsesc cel putin 22, majoritatea necesara fiind de 234 pentru a darama Guvernul.

"Îl vedeam cum ne spunea că a dus vaccinarea în lanul de lavandă. Poate că domnul Orban ar fi cazul să îl trimită de veghe în lanul de lavandă pe acest premier, care, dincolo de modul în care conduce Guvernul, poate total rupt de realitate. Cum poți să spui, în urmă cu două zile, că puterea de cumpărare a românilor a crescut?", a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu dezvăluie planul PSD pentru dărâmarea Guvernului Cîțu

"Sunt aproximativ 20 de voturi lipsă. Țin neapărat să mulțumesc partenerilor sociali cu care am avut dialog noi, PSD, în această perioadă, și care ne-au dat observații pe care le-am inclus în textul moțiunii, fie că vorbim de patronate, de sindicate, de IMM-uri. Aportul lor ne-a fost de folos.

Eu am credința următoare: pe toate sondajele 70% dintre români, inclusiv parlamentari, spun că România merge într-o direcție greșită. Sigur că, dacă e să ne referim strict la PNL, de exemplu, probabil că în acest moment sunt mulți parlamentari PNL care își dau seama că acest Guvern a eșuat", a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă se bazează pe conflictul din interiorul PNL și dacă poate numi un liberal care ar vota moțiunea, Sorin Grindeanu a răspuns:

"Ne bazăm în primul rând pe o bună credință a multora dintre cei din PNL, nu a tuturor. Dincolo de discursuri, este evident ce s-a întâmplat în aceste șase luni. Credeți că i-aș face un bine dacă l-aș nominaliza acum?", a spus Grindeanu.

Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că există semnale că și parlamentari din PNL ar vrea să voteze moțiunea de cenzură.

„Vom continua negocierile. Am terminat negocierile cu partenerii sociali, deoarece am vrut să vedem în primul rând de la patronate, de la IMM-uri, de la sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moțiune de cenzură. Cu toții au spus foarte clar că este oportun să depunem moțiunea de cenzură și acest guvern să plece. Am negociat textul moțiunii, l-am finalizat cu partenerii sociali, cu ceilalți parteneri și cu grupul AUR. Se vor regăsi pasaje de la fiecare cuprinse în moțiune”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a subliniat că, dacă moțiunea de cenzură va trece, PSD este pregătit să vină cu o propunere de prim-ministru și are 10 zile pentru o nouă majoritate.

„Constituțional, sunt multe variante, se poate și un guvern minoritar, se poate crea o nouă majoritate, se pot face alegeri anticipate. (...) Avem oamenii pregătiți, avem discuții cu toți partenerii sociali și știm care sunt în acest moment prioritățile României și avem capacitatea de a doua zi să putem guverna”, a spus Ciolacu.

×
Subiecte în articol: PNL PSD motiunea de cenzura Sorin Grindeanu
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close