Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Românul depistat cu noua tulpină a infectat încă 10 persoane. Bărbatul este profesor la o şcoală din Bucureşti

Românul depistat cu noua tulpină a infectat încă 10 persoane. Bărbatul este profesor la o şcoală din Bucureşti

Nouă din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, informează, sâmbătă, Ministerul Sănătății

Românul depistat cu noua tulpină a infectat încă 10 persoane. Bărbatul este profesor la o şcoală din Bucureşti
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2021   •   21:57

Răzvan Dumitrescu a prezentat noi informări despre românul depistat cu noua tulpină SARS CoV-2. Acesta este profesor la o şcoală din Bucureşti şi se pare că a infectat şi alte zece persoane.

''Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2: 

Pacientul lucrează la o școală din București. 

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV 2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021). 

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.
Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.  

Măsuri luate de către Direcția de Sănătate Publică București: 

Școala a fost închisă iar în data de 25.01.2021 se va realiza dezinfecție generală, inclusiv  nebulizare. 
Au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor. 

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. 

Reamintim importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat'', se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: virus COVID-19 Subiectiv SARS COV 2 profesor
Parteneri
A murit scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru!
x close