Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Iulian Iancu: "20.000 de firme s-au închis săptămâna trecută. Cifra este şocantă"

Iulian Iancu: "20.000 de firme s-au închis săptămâna trecută. Cifra este şocantă"

20.000 de companii s-au închis zilele trecute. "Acest proces va continua pentru că este aproape imposibil să faci faţă la aceste preţuri", susţine Iulian Iancu.

Iulian Iancu: "20.000 de firme s-au închis săptămâna trecută. Cifra este şocantă"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    09 Dec 2021   •   22:36

20.000 de companii s-au închis săptămâna trecută. "Cifra este şocantă. Sunt firme disperate pentru că au contracte la export încheiate cu valori încheiate anterior şi nu le mai pot onora şi atunci sunt în imposibilitatea să mai facă faţă", a spus Iulian Iancu, președintele Comitetului Roman- World Energy Council, joi seară, la Antena 3.

Sunt 647.000 de firme în ţară. 20.000 au cedat săptămâna trecută

"Acest proces va continua pentru că este aproape imposibil să faci faţă la aceste preţuri.

Trebuie de urgenţă făcut un plan de criză. Noi suntem într-o criză fără precedent. Suntem în faţa unei furtuni care va ţine toată iarna (...). Ca să ne pregătim ne trebuie o autoritate naţională pentru situaţiile de criză de acest gen", a mai spus Iulian Iancu, joi, la emisiunea "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv".

Iulian Iancu: Guvernul trebuie să îngheţe preţurile la energie

"Este soluţie de ieşire din această situaţie. Imediat Guvernul pune capac şi pune preţ reglementat pe perioadă de şase luni minim. Să îngheţe preţul la o valoare suportabilă (...). Este o măsură radicală, este o întoarcere din piaţa liberă pentru şase luni de zile.

E o asumare politică de mare curaj, dar se poate.

Şi ajută şi populaţia şi economia", a mai spus Iulian Iancu despre criza din energie.

×
Subiecte în articol: iulian iancu Azomureș Subiectiv
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close