Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Sunt verificate laboratoarele acreditate pentru testele RT-PCR COVID-19? Ministerul Sănătății refuză de două luni să răspundă

Sunt verificate laboratoarele acreditate pentru testele RT-PCR COVID-19? Ministerul Sănătății refuză de două luni să răspundă

Pe site-ul Ministerului Sănătății se află o listă de 194 de laboratoare acreditate de Ministerul Sănătății pentru efectuarea testelor RT-PCR, atât private, cât și de stat.

Sunt verificate laboratoarele acreditate pentru testele RT-PCR COVID-19? Ministerul Sănătății refuză de două luni să răspundă
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2021   •   20:56

Șefa secției de investigații, Carmina Pricopie, a trimis o solicitare, în baza legii accesului la informații de interes public, către Ministerul Sănătății, pe 13 august, pentru a afla dacă laboratoarele acreditate pentru testele PCR Covid-19 sunt standardizate, etalonate și verificate metrologic.

Totodată, Ministerul Sănătății a mai fost rugat să precizeze dacă exclude varianta ca un test PCR Covid-19 făcut pe un subiect la un laborator din București să iasă diferit față de un test PCR Covid-19 făcut pe același subiect în alt județ al țării, la alt laborator.

Până în momentul de față Ministerul Sănătății nu a răspuns solicitării.

Cu toate acestea, pe site-ul Ministerului Sănătății se află informații despre o comisie special înființată pentru verificarea acestor laboratoare.

Comisia a fost înființată pe 8 februarie de ministrul Sănătății în funcție la acel moment, Vlad Voiculescu. Prin actul de înființare sunt denumiți un președinte, un vicepreședinte și 10 experți tehnici. 

Din februarie și până în prezent aceștia ar fi trebuit să verifice toate documentele celor care efectuează testele PCR, dar și documentele celor care fac secvențierile.

În baza actului de înființare, acești specialiști ar fi trebuit să urmărească, de exemplu, câte persoane se reinfectează și de câte ori se reinfectează.
 

 

×
Subiecte în articol: teste COVID-19 Ministerul Sănătății
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close