Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Laura Chiriac: E regretabil că Berca este al doilea ministru de Interne arestat

Laura Chiriac: E regretabil că Berca este al doilea ministru de Interne arestat

Laura Chiriac: E regretabil că Berca este al doilea ministru de Interne arestat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Iul 2015   •   21:05

Laura Chiriac, proaspăt membru ALDE, a spus, vineri, că este regretabil faptul că Gabriel Berca este al doilea ministru de Interne care a fost arestat, după ce în aceeaşi situaţie a ajuns şi Cristian David.

 
"E regretabil că domnul Berca e al doilea ministru de Interne în situaţia asta", a spus Laura Chiriac, membrul ALDE, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.
 
Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, reţinut pentru trafic de influenţă după ce ar fi primit 180.000 euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului să atribuie bani unei primării, a fost arestat preventiv, vineri.
 
"Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unităţii administrativ-teritoriale", arătau procurorii în documentul citat.
 
La data faptelor, Berca era senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a PDL.
 
Gabriel Berca a fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu şi ministru al Internelor în Guvernul Ungureanu. El a fost şi secretar general al Guvernului, în perioada în care Executivul era condus de Călin Popescu Tăriceanu. Berca a fost prefectul judeţului Bacău, în perioada 2005-2008, senator de Bacău, în legislatura 2008 - 2012 şi ministru al Administraţiei şi Internelor în anul 2012.
 
La începutul lunii iunie, UNPR anunţa că fostul ministru de Interne Gabriel Berca s-a înscris în formaţiune. Berca a fost membru PMP, vicepreşedinte pentru regiunea Nord-Est, iar anterior a fost în PDL.
 

×
Subiecte în articol: Gabriel Berca Subiectiv
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close