Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Cum s-au majorat veniturile în România din ianuarie 2023 | Marius Budăi, anunţ despre salarii şi pensii

Cum s-au majorat veniturile în România din ianuarie 2023 | Marius Budăi, anunţ despre salarii şi pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN, cum s-au majorat veniturile în România luna aceasta.

de Claudia Popovici    |    09 Ian 2023   •   21:37

"12,5 %  este o creștere a valorii punctului de pensie care de la 1.586 de lei la valoarea de 1.785 de lei. Depășim, cu această creștere acel ultravehiculat 40 %. 

Sunt măsuri care vor intra etapizat. Asta este deja în vigoare, chiar din data de 19 decembrie aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie și cu noul cuantum al pensiei.

Pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei pe categorii de venituri, au înscrisă pe cupon și suma măsurii de sprijin, măsură decisă de coaliția politică care susține Guvernul și odată cu plata pensiei, fie că încasează în cont bancar, prin card, sau cu poștașul acasă, odată cu pensia.

Cei care se încadrează în pragul de valori menționat vor primi și sumele de bani aferente primei tranșe semestriale din măsurile de sprijin. Deja se plătesc. S-a început plata din 4 ianuarie.

Marius Budăi, anunț important despre banii virați prin card

Când se primește cardul, prima dată el nu este alimentat, se alimentează în luna în care se derulează măsura.

De exemplu, anul trecut cu ultima măsură, ultimii bani au fost virați către cetățenii care aveau venituri până la 1.500 de lei în luna decembrie. Atunci am discutat foarte mult, am discutat și în coaliție, am discutat și cu domnul ministru Boloș și am decalat prin discuții cu Comisia Europeană plata care se desfășura la sfârșit de lună către 19- 20 ale lunii pentru a fi de folos acelor cetățeni acei bani înainte de sărbători.

Marius Budăi, anunț despre salarii şi pensii

Aici vine noutatea, avem 3 praguri de venituri. Pentru cetățeni cu venituri până la 1.500 de lei, pentru cetățeni cu venituri între 1501- 2000 de lei noutatea în acest an a venit că s-a decis în coaliție și am la concluzia că spre deosebire de anul 2020 să venim în plus cu încă o măsură și să urcăm pragul de venit până la care se alocă măsura de sprijin până la 3.000 de lei, este prima majorare.

Este o măsură a nevoii și este o măsură chiar a sărăciei putem spune, dar poate așa înțelegem de ce PSD și Budăi, la un moment dat, strigau că pensiile în România sunt foarte mici și nu înțelegem de ce pensiile în România trebuie să rămână mici până în 2070 cu acel procent nedrept din PNRR față de cetățenii români.

Procentul din PNRR este discutabil. Rămânem în discuția politică. Avem anumite concluzii, le păstrăm pentru final, lucrurile se îndreaptă pe o direcție bună", a spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3 CNN. 

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close