Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor: "Nu pot să las moștenire până în 2070 acest procent. S-a mers la extreme"

Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor: "Nu pot să las moștenire până în 2070 acest procent. S-a mers la extreme"

"Nu pot să accept ca România să fie singura ţară din Europa cu un procent prins până în 2070," a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD,care a dat asigurări că împreună cu premierul va înainta discuții la Bruxelles pentru a ajunge la ceva pozitiv pentru pensionarii din România.

Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor: "Nu pot să las moștenire până în 2070 acest procent. S-a mers la extreme"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    20 Sep 2022   •   22:20

"Am intenția, atât eu cât şi primul ministru, să mergem împreună la Bruxelles astfel încât împreună să susținem aceste lucruri şi nu numai la capitolul de pensii.

Sunt lucruri majore pe care dorim să le schimbăm în PNRR. Şi mulţi dintre actualii şi foștii membri ai Guvernului le afla acum de la ministrul Fondurilor Europene. Sunt multe lucruri.

Chiar şi închideri de capacitați energetice. Sunt trecute în PNRR, sunt jaloane. Şi încercăm să mergem împreună să explicăm poziția comună a României pentru aceste lucruri.

"Nu pot să accept ca România să fie singura ţară din Europa cu un procent pentru pensii"

Nu pot să accept ca România să fie singura ţară din Europa, să aibe un procent prins până în 2070, următorii 50 de ani. Cred că explicații ar trebui să dea cei care le-au trecut prima oara.

Sau explicațiile cum ne-a dus capul să cumpărăm de 1 miliard de euro vaccinuri care acum urmează să le aruncăm.

Există nişte reguli. Momentan ne încadram în 9,4%. Dar eu nu pot să las moștenire şi cred că nici domnul Ciucă nu poate să lase moștenire până în 2070 un procent. S-a mers prea în extreme şi multe dintre lucruri parca sunt puse intenționat.

"Avem premisa că vom ajunge la ceva pozitiv pentru România"

De exemplu, lista cu spitalele care cuprind o treime din România. E normal că vom merge şi vom discuta o suplimentare. 

Au fost discuții cu fiecare comisar în parte, şi avem premisa că vom ajunge la ceva pozitiv pentru România.

Dar de ce ne-am grăbit, de ce am făcut lucruri cu rea credința, de ce am fost superficiali? Ca să mergem acum la Bruxelles şi să încercăm să reparăm aceste lucruri", a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în emisiunea Subiectiv de la Antena3. 

Citiți şi: Marcel Ciolacu, despre economia la energie: "Să lăsăm poporul în pace. România are cel mai mic consum din Europa"

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close