Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu, despre economia la energie: "Să lăsăm poporul în pace. România are cel mai mic consum din Europa"

Marcel Ciolacu, despre economia la energie: "Să lăsăm poporul în pace. România are cel mai mic consum din Europa"

"Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având deja cel mai mic consum din Europa. Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam mult", a spus Marcel Ciolacu care a explicat ultimele date de la INS privind consumul de energie la nivel de ţară. Iată cu cât a scăzut consumul la energia electrică şi gaze.

Marcel Ciolacu, despre economia la energie: "Să lăsăm poporul în pace. România are cel mai mic consum din Europa"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    20 Sep 2022   •   21:17

"Haideți să spunem adevărul. România, pe cap de locuitor, consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4MW.

Ca să avem şi o comparație consumăm de 2 ori mai puţin faţă de un german care consumă în jur de 6.5 MW. Anul acesta, conform INS, am consumat cu 5,2 % mai puţină energie electrică.

Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin. Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă românii având cel mai mic consum din Europa?

Noi trebuie să lăsăm românii în pace. Au singuri ințelepciunea de a face economie atât cât au nevoie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacția românilor este corectă. 

Dacă UE are vreun plan să ni-l trimită, mai puţin aia cu dușul în doi, care cred că e puțin cam  mult.

Avem o reducere la consumul la gaze de aproximativ 18%. Deci reacția a fost una pe măsură.

Toată lumea a început să se gospodărească. Nu guvernul trebuie să vină cu măsuri suplimentare şi să ceară ceva românilor pentru că este aberant.  Avem o industrie pe care vrem să o încurajăm mai mult", a explicat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close