Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu: "Dacă nu recâștigăm încrederea românilor nu vom depăși pandemia"

Marcel Ciolacu: "Dacă nu recâștigăm încrederea românilor nu vom depăși pandemia"

„Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu", a spus preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a explicat la ce nivel au ajuns discuțiile cu partenerii de guvernare privind certificatul Stop Covid.

Marcel Ciolacu: "Dacă nu recâștigăm încrederea românilor nu vom depăși pandemia"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    04 Ian 2022   •   21:31

Întrebat dacă sunt disensiuni în coaliție pe marginea certificatului Stop-COVID, Preşedintele PSD și al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a spus: 

"Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dură. Dacă nu încercăm să câștigăm credibilitatea românilor în această problemă nu vom reuși să depășim această pandemie.

Cu toții ne-am săturat de această pandemie, sunt aproape doi ani de zile de când vorbim. Este evident că va trebui să ne învățăm să trăim cu acest virus. Nu știu cât timp va dura, nu sunt specialist.

„Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu"

Domnul Rafila a venit cu o propunere legislativă Stop-COVID fundamentată științific, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI.

Nu s-a ajuns la forma cea mai bună. Există și discuții dacă este constituțional sau neconstituțional, dacă sunt eficiente sau neeficiente anumite măsuri, însă ele trebuiesc luate cel puțin în zona de transport în comun.

E clar că în transportul în comun se transmite cel mai ușor şi trebuie găsită o formă.

„Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument"

Eu nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu.

Legea care este în Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol obligativitatea vaccinării medicilor, iar noi nu a fost de acord.

„Dacă își doresc din nou o coaliție acum au avut cu USR eu le urez succes"

Dar sunt multe alte măsuri pe care le putem lua pentru a preveni să nu ajungem în situația din valul 4. Eu nu am cerut colegilor mei să intrăm la guvernare ca să avem dispute.

Dacă își doresc din nou o coaliție acum au avut cu USR eu le urez succes", a transmis Marcel Ciolacu partenerilor de guvernare, în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3. 

×
Parteneri
1.000 de lei de la stat, în august. Cine poate primi banii
x close