Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu, despre pachetul cu măsuri de sprijin pentru români: "Trebuie să oferim un ajutor real, speranță şi oportunități cetăţenilor noştri"

Marcel Ciolacu, despre pachetul cu măsuri de sprijin pentru români: "Trebuie să oferim un ajutor real, speranță şi oportunități cetăţenilor noştri"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat pachetul cu măsuri de sprijin pentru români stabilite de coaliţia de guvernare. "Acum trebuie ca şi clasa politică se ridice la nivelul românilor. Trebuie să oferim un ajutor real, speranță şi oportunități cetăţenilor noştri", spune liderul social democrat.

Marcel Ciolacu, despre pachetul cu măsuri de sprijin pentru români: "Trebuie să oferim un ajutor real, speranță şi oportunități cetăţenilor noştri"
de Claudia Popovici    |    11 Apr 2022   •   20:18

Liderii coaliției de guvernare au aprobat luni Pachetul Sprijin pentru România, care cuprinde măsuri de sprijin a economiei și a populației în valoare de 17,3 miliarde de lei.

"Avem nevoie de un plan de acțiune concret pentru a oferi ajutor cetățenilor şi a le oferi din nou România în mișcare. Românii  au rezistat în ultimii doi ani în faţa pandemiei care a fost urmată de o criză energetică fără precedent.

Peste toate acestea a venit şi acest război irațional din Ucraina. Din toate acestea românii au făcut mereu faţă provocări. Acum trebuie ca şi clasa politică se ridice la nivelul cetățenilor.

Trebuie să oferim un ajutor real, speranță şi oportunități cetăţenilor noştri. Din punctul nostru de vedere jumătățile de măsură nu sunt suficiente. 

PSD, pe care îl reprezint astăzi, a intrat la guvernare pentru a veni cu soluţii pentru cetăţeni şi economie. Nu mai avem timp de politică sterilă, ci să oferim răspunsuri la problemele românilor.

Planul de Sprijin pentru România va răspunde momentului dificil în care ne aflăm şi mă bucur că am lucrat împreună la acest plan cu primul ministru Nicolae Ciucă şi cu domnul Kelemen Hunor.  A venit momentul ca noi, oamenii politici, să vibrăm.

Planul de Sprijin pentru România are o valoare de 17.3 miliarde de lei, o sumă dublă faţă de banii alocați în pandemie. Acest plan nu afectează alocările bugetate pentru investiții şi pentru dezvoltarea economiei. 

O mare parte din aceste măsuri vor avea ca şi sursă de finanțare fondurile europene. Acest plan se concentrează pe combaterea creșterii preţurilor, pe susținerea fermierilor români şi pe creșterea capacității de procesare în industriei alimentare.

Valoarea adăugată trebuie să rămână în sfârșit în România. Locurile de muncă trebuie să fie aici în România.

De asemenea, susținerea firmelor românești a fost prioritară. Practic, prin acest Plan Sprijin pentru România mai mult de jumătate din populaţie a beneficiat de o formă de protecţie în faţa scumpirilor.

Măsuri de sprijin pentru pensionari şi familii cu venituri mici

Astfel venim în sprijinul pensionarilor, familiilor cu venituri mici prin alocarea unui miliard de euro sub formă de vouchere pentru alimente de bază şi vouchere pentru elevi.

Valoarea voucherelor pentru alimente va fi de 50 de euro acordate la fiecare 2 luni celor mai vulnerabile dintre categorii. 

Voucherele pentru elevi, în valoare de 30 de euro, vor fi acordate în perioada şcolară pentru rechizite, haine şi alimente.

Măsuri de sprijin pentru salariații din mediul privat

În al doilea rând, vom veni în spijinul salariaților din mediul privat prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă.

O altă măsură pentru salariați se referă la 0 taxe pentru creșterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. Cu alte cuvinte, banii vor merge în buzunarul angajatului, fără ca angajatorul să plătească vreun ban la stat.

Pentru bolnavii din spitale planul nostru vizează creșterea cu 100% a cotei de hrană.

Măsuri de sprijin pentru agricultură

Referitor la agricultură, în conjunctura actuală, România are o șansă imensă, iar statul român are responsabilitatea de acționa astfel încât acestă șansa să nu fie irosită.

Astfel vrem ca salariul în agricultură să fie majorat la 3.000 de lei. Trebuie să creștem capacitatea de producție şi de procesare a produselor agricole pentru România.

Un prim pas este acordarea unei prime de 10% pentru fermieri pentru procesarea produselor agricole în România.

În pofida greutăților cu care ne confruntăm, sunt optimist cu privire la viitorul nostru. Putem deveni rezervorul de alimente al Europei. Putem deveni principalul port la Marea Neagră. Putem deveni o destinație pentru investițiile străine care fug din calea războiului. Putem deveni un lider regional în ceea ce privește reconstrucția Ucrainei", a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.  

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close