Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Marcel Ciolacu: "România va fi direct implicată în reconstrucţia Ucrainei"

Marcel Ciolacu: "România va fi direct implicată în reconstrucţia Ucrainei"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat că România va găzdui un important hub logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, la sfârşitul războiului cu Rusia.

Marcel Ciolacu: "România va fi direct implicată în reconstrucţia Ucrainei"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    17 Apr 2022   •   22:05

"Ţinând cont că suntem cei mai expuşi, cei care ne-am implicat cel mai mult: 70% din suportul umanitar tranzitează România, credem că viitorul hub logistic de reconstrucţie a Ucrainei trebuie să fie pe teritoriul României.

Şi toate aceste discuţii au pornit deja, şi cu Uniunea Europeană. Eu personal am avut discuţii cu comisarii europeni care au venit în România, şi cu ambasadele, şi cu delegaţia de congresmeni a Statelor Unite care a fost săptămâna trecută.

Sunt ferm convins că va fi un hub logistic, atât la nivel european, cât şi la nivel american.

E cea mai mare provocare şi aşa este corect dacă ne uităm la cât de mult s-a implicat România. Oricum, nu suntem într-un conflict direct cu Rusia.

Vladimir Putin este un criminal de război şi un dictator la cum se manifestă în acest moment, dar nu cred că asta e calea pe care trebuie să o urmăm. Noi ştim cât de mult rău a făcut Rusia României de-a lungul istoriei", a declarat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Ucraina
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close