Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Medic, despre riscurile în tratamentul post-COVID cu terapia hiperbară: "Pot apărea multe complicaţii şi chiar deces"

Medic, despre riscurile în tratamentul post-COVID cu terapia hiperbară: "Pot apărea multe complicaţii şi chiar deces"

Remus Mihalcea, specialist ORL şi fost manager al Spitalului Colentina din Bucureşti, a precizat care sunt riscurile terapiei hiperbare în recuperarea post-COVID: "Se ştie că terapia hiperbară are indicații doar în anumite patologii. Nu se face oricum", spune specialistul.

Medic, despre riscurile în tratamentul post-COVID cu terapia hiperbară: "Pot apărea multe complicaţii şi chiar deces"
de Claudia Popovici    |    09 Noi 2021   •   20:55

Un pacient internat la clinica privată la care se trata şi artistul Petrică Mîțu Stoian a ajuns la secția de Urgențe a spitalului Județean Reșița, cu hemoragie toracică puternică.

Întrebat dacă este vorba despre o coincidență, medicul Remus Mihalcea a spus:

„Nu, nu este o coincidență. Din păcate, a apărut o modă în mediul online şi pe reţelele de socializare cu această terapie camera hiperbară. Nimic nu este mai fals. Medicii de specialitate, pneumologii, specialiştii nu recomandă această terapie post-COVID.

Singura terapie în urma bolii este kinetoterapia şi recuperarea respiratorie. Peste 90% din pacienți îşi recuperează funcția respiratorie la 3-6 luni de la vindecare. În rest, se ştie că terapia hiperbară are indicații doar în anumite patologii. Nu se face oricum. Se face la indicația unui specialist şi are o paletă foarte restrânsă", a spus specialistul

Întrebat ce riscă un pacient care a avut COVID-19 şi alege o astfel de terapie, medicul Remus Mihalcea a precizat că decesul poate fi unul dintre riscuri.

„Riscurile sunt acestea, se poate ajunge chiar şi la deces. Până acum o săptămână, nu existau studii, nici la nivel naţional, nici la nivel internațional care să ateste că terapia hiperbară aduce beneficii, în această boală.

Dimpotrivă, arată foarte multe complicații ce pot apărea. Repet: nu există studii de specialitate în acest sens. Tot ce circulă în mediul online şi pe reţelele de socializare sunt, ca să zic așa, fake news date de aşa ziși specialiști în medicină. Din păcate, există riscuri foarte mari", a conchis medicul Remus Mihalcea în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

Cauza morții lui Petrică Mîțu-Stoian. Ce au descoperit medicii 

Apar primele informații neoficiale în privința morții lui Petrică Mîțu Stoian.

Cauza morții artistului ar fi fost un stop cardiorespirator. Însă procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița încearcă să afle cu exactitate ce anume a dus la acest stop cardiorespirator și dacă există vreo legătură între decesul acestuia și tratamentul la care a fost supus la clinica privată. 

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții interpretului de muzică populară Petrică Mîțu Stoian.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close