Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Mesajele emoţionante ale refugiaţilor care le mulţumesc românilor: "Dacă nu erau ei, noi muream!"

Mesajele emoţionante ale refugiaţilor care le mulţumesc românilor: "Dacă nu erau ei, noi muream!"

Fiecare om are povestea lui. Poate s-o spună sau s-o tacă. Poveştile au trecut graniţa la Siret şi au ajuns în România. Iar aici s-au întâlnit cu alte poveşti. Puse cap la cap au făcut o inimă mare. Iată câteva mesaje emoţionante ale refugiaţilor care le mulţumesc românilor.

Mesajele emoţionante ale refugiaţilor care le mulţumesc românilor: "Dacă nu erau ei, noi muream!"
Sursa foto: Antena 3
de Mirela Voicu    |    28 Feb 2022   •   21:52

În sala de aşteptare a aeroportului din Suceava, un băieţel blond ne zâmbeşte complice. Complice la ce, nici noi nu ştiam.

În cele din urmă, tatăl lui se ridică şi ne spune că are un mesaj pentru poporul român şi ne roagă să-l transmitem la televizor. Şi brusc începe să plângă. 

"Vineri am zburat către România şi am ajuns la graniţă la Siret. Soţia mea, joi, a părăsit Kievul. O condus multe ore până la graniţă, dar nu a putut trece. Mi-a adus cel mai mic băiat la graniţă. Românii ne-au ajutat. L-am luat de la graniţă şi acum am ajuns la Bucureşti şi încercăm să ajungem înapoi în Londra. Ne e dor de mama. Vă mulţumim foarte mult! Incredibil", spune urcaineanul cu lacrimi în ochi.

Pe băieţel îl cheamă Roman. Desigur, e o coincidenţă.

"Le mulţumesc românilor. Le mulţumesc tuturor ţărilor din Europa. Mulţumesc pentru ajutor, mulţumesc pentru tot. Dacă nu erau, ei noi muream", adaugă băieţelul.

În avionul care zboară pe ruta Suceava Bucureşti sunt şi alţi refugiaţi care au intrat în România prin Vama Siret.

Sebastian este vorbitor de ucraineană. El a tradus pentru cei mai mulţi dintre refugiaţi, i-a îndrumat, i-a ajutat, a plâns o dată cu ei.

"Îmi aduc aminte un moment când o familie, o mamă cu doi copii era dezorientată. Am încercat să comunic. Fetiţa era mai vorbăreaţă, băiatul mai suferind. Avea vreo 19 ani. I-am spus fetiţei că sunt jucarii si dulciuri. M-a prins stâns de mână şi îmi spunea: mâine vine tatăl meu, mâine vine tatăl meu. Nu reuşeam să înţeleg dacă mai pot să spun ceva sau nu", povesteşte Sebastian, vorbitor de ucraineană.

Exodul va continua şi în următoarea perioadă. Compania Tarom a suplimentat zborurile pe ruta Suceava.

Operăm la 8 zboruri pe săptămână. Am alocat aeronavele JET, în locul aeronavelor ATR 72. Practic avem o capacitate care pornește de la 116 locuri până la 189 de locuri", a spus Marius Popescu, consilier TAROM.

×
Subiecte în articol: refugiati Război Ucraina mesaje romani
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close