Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Mihai Tudose, despre ruperea coaliției de guvernare: Mâine președintele îi va pune la colț, un pic, pe coji de nucă, să-și revină

Mihai Tudose, despre ruperea coaliției de guvernare: Mâine președintele îi va pune la colț, un pic, pe coji de nucă, să-și revină

Vicepreședintele PSD și europarlamentar, Mihai Tudose, a avut o reacție, miercuri, la Antena 3, imediat după declarațiile lui Florin Citu, care a anunțat preluarea interimatului pentru ministerul Sănătății.

Mihai Tudose, despre ruperea coaliției de guvernare: Mâine președintele îi va pune la colț, un pic, pe coji de nucă, să-și revină
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2021   •   20:05

"Toată lumea spunea că nu-i apucă Paștele împreună. Și Voiculescu s-a împins. El nu a fost ministru, el venea doar sâmbătă la minister. Doamna Moldovan semna tot, el nu avea drept de semnătură practic. Mai mult încurcau decât rezolvau.", a spus Mihai Tudose la Antena 3.

"Ludovic Orban se pregătește. Și-a pus treningul, vrea prim-ministru înapoi. Este opinia mea. Domnia sa se visează președintele României.

Dacă cei de la USR-PLUS se țin pe picioare. Că acum s-au lansat și ei "nu-l mai vrem pe ăsta"(n.r. Cîțu). E greu să dea înapoi. Doar că mâine președintele îi va pune la colț un pic pe coji de nuca, să-și revină, să facă o renegociere. Dar va fi foarte greu."

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîțu va conduce Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

''Odată cu propunerea de revocare din funcţia ministrului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online: una cu toţi directorii de DSP şi una cu toţi directorii spitalelor COVID.

În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine vom avea o şedinţă de Guvern, pentru sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, alte acte normative care nu suportă amânare'', a declarat Florin Cîţu.

×
Subiecte în articol: mihai tudose Coaliția Klaus Iohannis
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close