Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Ministrul Energiei: "Din aprilie, estimez o scădere a preţului gazului natural"

Ministrul Energiei: "Din aprilie, estimez o scădere a preţului gazului natural"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că se aşteaptă, din aprilie încolo, la o scădere a preţului la gaz.

Ministrul Energiei: "Din aprilie, estimez o scădere a preţului gazului natural"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    06 Ian 2022   •   21:51

Scăderea preţului la gaz va angrena apoi şi o scădere a preţului la energie electrică. 

"Eu mă aştept în perioada de primăvară-vară, evident, şi toamnă să fie o scădere bruscă a preţului la gaz natural", a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Antena 3.

Întrebat cine e de vină pentru facturile uriaşe care au venit românilor, ministrul Energiei a răspuns: "Preţul gazului a tras în sus preţul energiei electrice".

România este o ţară producătoare de gaz, însă pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze, a precizat Virgil Popescu..

"Nu putem aduce alt gaz decât gazul românesc", a mai spus ministrul Energiei, joi, la emisiunea "Subiectiv".

Tensiuni în coaliție pe tema legii energiei. PNL: Propunerile vor fi analizate dacă aduc îmbunătățiri

Vă amintim că sunt tensiuni în coaliția de guvernare din cauza legii plafonării prețurilor la energie.

Luni, după ce PSD a anunțat că va propune modificarea legii, liberalii au spus că propunerile vor fi luate în calcul dacă aduc îmbunătățiri.

"Măsurile de protejare a populației în fața valului de scumpiri a facturilor la energie au fost o prioritate pentru Partidul Național Liberal și președintele PNL, Florin Cîțu. Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliție și vor fi luate în considerare atunci când îmbunătățesc cadrul legislativ actual", anunță PNL, prin intermediul unui comunicat de presă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close