Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Ministrul Vasile Dîncu, despre planurile de înființare a unei armate europene: "Lui Putin îi convenea foarte mult fragmentarea euro-atlantică"

Ministrul Vasile Dîncu, despre planurile de înființare a unei armate europene: "Lui Putin îi convenea foarte mult fragmentarea euro-atlantică"

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit în această seară, la Antena 3, despre planurile de înființare a unei armate europene. Președintele francez Emmanuel Macron nu mai vrea ca UE să depindă de SUA în privința securității. Totuși, cât de oportună ar fi înființarea unei astfel de structuri?

Ministrul Vasile Dîncu, despre planurile de înființare a unei armate europene: "Lui Putin îi convenea foarte mult fragmentarea euro-atlantică"
de Gabriel Dano    |    13 Apr 2022   •   21:06

"Lui Putin îi convenea foarte mult fragmentarea euro-atlantică, să rupi Europa de SUA. Gândeau și liderii oficiali la fel. Au fost foarte multe interese economice, dar ceea ce a făcut Putin și nu a vrut să facă - asta i-a ieșit prost - este tocmai faptul că a reușit să creeze solidaritatea europeană.

În decembrie încă era dezbatere legată de busola strategică care erau documentul franco-german. Noi, românii, insistam cu Marea Neagră, cu flancul esti și erau dezbateri foarte multe. După ce a început războiul a fost foarte important documentul din martie când am încheiat noi busola strategică.

Marea problemă a fost una dintre propunerile României, de a considera că pilonul cel mai important al apărării noastre și a Europei este NATO și că nu vom putea finanța dublu și armata europeană și NATO. Ce s-a întâmplat, însă, în două săptămâni: dintr-o dată în busola strategică, dacă vă uitați, sunt multe foarte importante pentru NATO, că se realizează integrarea între apărarea europeană și atlantică", a declarat Vasile Dîncu, în emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close