Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Mirela Vaida, mesaj dur pentru autorități: "Domnilor guvernanţi, de ce vă răzbunaţi pe copiii noştri?"

Mirela Vaida, mesaj dur pentru autorități: "Domnilor guvernanţi, de ce vă răzbunaţi pe copiii noştri?"

Vaccinarea produce haos în şcoli. De ce suferă elevii din cauza măsurilor decise de politicieni? De ce sunt pedepsiţi copiii pentru deciziile adulţilor? Prezentatoarea Mirela Vaida este revoltată de măsurile din sistemul de învăţământ.

Mirela Vaida, mesaj dur pentru autorități: "Domnilor guvernanţi, de ce vă răzbunaţi pe copiii noştri?"
Mirela Vaida, mesaj dur pentru autorități: "Domnilor guvernanţi, de ce vă răzbunaţi pe copiii noştri?"
de Georgiana Adam    |    08 Noi 2021   •   21:01

"De ce nu aţi anunţat aceste măsuri în urmă cu două săptămâni, înainte de vacanţă, astfel încât cine voia să se vaccineze dintre cadrele didactice să aiba şi timp să o facă?", se întreabă Mirela Vaida.

Mirela Vaida a amintit că nu s-a reglementat nicăieri ca fiind obligatorie vaccinarea.

Mirela Vaida: "Atâta timp cât ceva nu este obligatoriu înseamnă că este la alegerea fiecăruia(...). De ce trebuie să plătească nişte copii?"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a propus luni ca în localităţile în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 este mai mică de 3 la mie să se renunţe la pragul minim de vaccinare de 60% pentru personalul didactic şi copiii să poată merge la şcoală.

Mirela Vaida: "Domnilor guvernanţi, de ce vă răzbunaţi pe copiii noştri?"

"De ce unii incep scoala fizic de maine iar altii raman acasa, in online, cu ochii mijiti in calculator sau laptop ( daca le au si pe astea, ca stim ca multi copii devaforizati nu au nici macar curent electric), de ce ne faceti victime colaterale pe noi, parintii si copiii nostri? Daca unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor! Fiecare e stapan pe viata si pe corpul lui! Va spune una care s-a vaccinat si cu doza a 3a dar care nu ii judeca pe cei ce n-au facut-o! Ce legatura are asta cu procesul de educare si de invatare? Cu ce au gresit niste copii care fix acum invata deprinderile si motivatiile mersului la scoala? Cum ii explic eu copilului meu de 6 si celuilat de 5 ani ca el nu merge maine la scoala, dar vecinul lui merge? Ce sa fac? Sa dau vina pe invatator sau educator? Sa il fac dusmanul copilului? Sa ii zic ca din cauza lui copilul meu nu va invata sa scrie sau sa citeasca si nu isi va vedea colegii? Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci de ce folosesti aceste masuri de pedeapsa asupra noastra, cadre didactice, parinti si copii? De ce nu ati anuntat aceste masuri in urma cu 2 saptamani, inainte de vacanta, astfel incat cine voia sa se vaccineze dintre cadrele didactice, sa aiba si timp sa o faca? E normal sa aflam vineri seara ca, de luni, aproape jumate din scolile din Romania vor functiona online? Cu ce drept va bateti joc, totusi, de soarta acestor copii? N-ati vrut decat sa aruncati pisica neagra in comunitatea parinti-scoala, sa ne spalam noi pe cap cu ceea ce n-ati fost in stare sa reglementati intr-un an si jumatate! Nu v-ati asumat nicio decizie si ne-ati lasat pe noi sa ne razboim cu nevaccinatii din scoli! Domnilor, aveti pe constiinta o intreaga generatie de elevi care nu a inteles nimic din ultimii 2 ani! In unele localitati cu indice de 15 la mie incepe scoala fizica, de exemplu, iar in localitati cu 8 la mie se sta acasa, pt ca nu s-au vaccinat inca 2 sau 3 cadre didactice dintr-o scoala comunala! Este normal? Este logic? Este moral? Si pentru ce perioada va functiona aceasta hotarare de Guvern? Daca nu vor sa se vaccineze unele cadre didactice, din varii motive, niciodata, ne tineti in online pana la vacanta mare? Va intreb ca un parinte, fiica de cadru didactic vaccinat, si el, cu doza 3, dar care se gandeste doar la asta: cu ce au gresit copiii nostri ca sa plateasca pentru toata lipsa voastra de competenta?", a scris Mirela Vaida, duminică, pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: Mirela Vaida
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Ce vechime au pensionarii care nu vor primi niciun ban în plus de la 1 septembrie
x close