Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Mugur Mihăescu: "M-am săturat să fiu tratat ca ultima fiinţă în Europa"

Mugur Mihăescu: "M-am săturat să fiu tratat ca ultima fiinţă în Europa"

Mugur Mihăescu a explicat, în direct la Antena 3 CNN, metoda pe care a ales-o pentru a răspunde Austriei, după votul împotriva aderării României la Schengen.

Mugur Mihăescu: "M-am săturat să fiu tratat ca ultima fiinţă în Europa"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   13:47

"Nu mă interesează statul austriac şi conducătorii statului austriac câtuşi de puţin. Mă interesează, de acum încolo, ce au pornit, să le răspund, nu tot prin poziţia ghiocelului şi a concilierii, ci să răspund cu aceeaşi monedă.

M-am săturat să fiu tratat ca o ultimă fiinţă pe tărâmul european de care aparţin. De asta, sper ca pe români să îi ţină revolta asta şi să şteargă cu buretele Austria de pe harta existenţială a Europei pe care o vedem noi, până când Austria îşi revizuieşte total opinia şi politica şi alege asemenea indivizi.

Dacă mă întrebi pe mine, pe româneşte, pe unde i-aş prinde, le-aş da la gioale. Au nevoie de un proiect european, România se opune prin veto. Au nevoie de orice, de investiţii aici, zero investiţii, zero relaţii, indiferent cu ce firme şi cât de bune ar fi. Pentru că şi noi suntem buni, dar ei ne tratează pe noi ca pe ultimele jafuri şi noi îi tratăm pe victimele colaterale ale poporului austriac ca pe nişte oameni cu care nu avem ce discuta.

Eu asta aş face. M-am săturat, m-am săturat să fiu românul. Nu mă interesează declaraţia acestui individ (n.r. cancelarul Austriei). Să se opună la nesfârşit. Eu mi-aş dori ca acest individ şi partidul pe care îl reprezintă la nivel european să fie boicotat, aş dori ca cei care fac parte din Partidul Popular European de la noi din ţară să se retragă. Ori noi, ori el. Nu există compromis aici. S-a umplut, oala asta s-a umplut.

Ne-am vândut tot ce se putea vinde. Şi demnitate, şi onoare, şi resurse. Tot, tot, tot! Numai ca să fim şi noi la masă. Dacă nici după asta, mai are cineva tupeul să stea la aceaaşi masă şi să se numească coleg de partid european cu acest individ, trebuie ocolit. Măcar un semn de demnitate. Nu poţi să stai la masă cu un duşman al României. Unitatea europeană, aşa cum se doreşte ea la nivel declarativ, se dovedeşte că e unitate doar pentru ei, nu pentru noi", a declarat Mugur Mihăescu la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close