Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Nelu Tătaru, despre vaccinarea copiilor: "Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi"

Nelu Tătaru, despre vaccinarea copiilor: "Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi"

În ediţia de marţi a emisiunii "Subiectiv" realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, s-a prezentat o declaraţie șoc a fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru care a vorbit despre obligativitatea vaccinării copiilor.

Nelu Tătaru, despre vaccinarea copiilor: "Părinţii ar putea fi decăzuţi din drepturi"
de Claudia Popovici    |    13 Apr 2021   •   20:32

Întrebat ce se întâmplă dacă un părinte trece de toate etapele de consiliere și refuză vaccinarea copilului, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în măsura în care rămâne obligativitatea în lege vor apărea și anumite contravenții, cea mai mare amendă fiind de 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r amenda)", a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat apoi ce se întâmplă dacă părintele refuză să își vaccineze copilul și plătește amenda, Nelu Tătaru a dat de înțeles că părintele ar putea fi decăzut din drepturi.

"În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile strice și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva", a explicat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Nelu Tătaru
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close