Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv De ce au fost ocoliţi "specialii" de noua lege a pensiilor. Răspunsul ministrului Muncii

De ce au fost ocoliţi "specialii" de noua lege a pensiilor. Răspunsul ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat, în direct la Antena 3 CNN, motivul pentru care au fost ocoliţi "specialii" din noua lege a pensiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Ian 2024   •   23:08

Raportul dintre cea mai mică pensie a unui magistrat judecător de Judecătorie și pensia medie pe economie este de 10 la 1 în favoarea judecătorului de Judecătorie. De asemenea, raportul dintre cea mai mare pensie a unui magistrat procuror general, 10.000 euro pe lună, și pensia medie pe economie este de 25 la 1 în favoarea acestuia.

"Este important de știut că și aici s-au făcut pași. Avem deja un act normativ, legea 282 pe 2023, care nu mai permite niciuna dintre categoriile de pensii de serviciu să aibă o pensie mai mare decât ultimul venit în plată. Și aici mă refer inclusiv la categoria magistraților, care vine cu un nivel de supra-impozitare pentru partea necontributivă și da, e drept, cu o creștere eșalonată, dar cu o creștere a vârstei de pensionare astfel încât să ne apropiem de condițiile din sistemul public. 

Dacă nu-am uita împreună cu structura bugetului Casei Naționale de Pensii am constatat că cheltuiala cu aceste categorii scade. Este foarte important ca românii să știe că și aici, da, suntem conștienți de situație și se fac și s -au făcut reforme care să aducă cât mai aproape de contributivitate situației inclusiv din acest sistem", a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, la Antena 3 CNN.

FMI vine în România 

Kees Martijn de la FMI spunea, după ce încheiase trecuta vizită, următoare: "Alte reforme în ceea ce privește ce privește taxele sunt necesare pentru a crește veniturile, eficiența și corectitudinea. O creștere a veniturilor de peste 2% din PIB, în afara celor aduse de pachetul fiscal recent, va fi nevoie în următorii 2 ani"

"După declarația domnului Martijn, venirea FMI în România este o chestiune de rutină pe analiza indicatorilor, a uit macroeconomici. Vom avea și noi la Ministerul Muncii, Solidarității Sociale, întâlnire cu delegația femeii, marți dimineața, la ora 09:00 nu avem nicio problemă în sensul acesta.

România nu are acord cu FMI. Guvernul României este un guvern responsabil. Vedeți că toate măsurile care au fost luate pentru creșterea veniturilor românilor s-au făcut la pachet cu măsurile care au făcut parte de o -mai bună colectare a veniturilor statului, inclusiv E-factura.

În ceea ce ne asigură pe noi măsuri mai dure cu privire la reducerea muncii la negru. În ceea ce privește Ministerul Muncii, Solidarității Sociale, acțiuni concrete, de așa manieră încât să avem de unde să susținem toate măsurile bune pe care le -am luat pentru români", a mai precizat  Simona Bucura-Oprescu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close