Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Ploile abundente şi vijeliile au făcut prăpăd în România: "Nu am mai văzut aşa ceva, ne-am speriat"

Ploile abundente şi vijeliile au făcut prăpăd în România: "Nu am mai văzut aşa ceva, ne-am speriat"

Ploile abundente şi vijeliile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară în ultima perioadă. Bilanțul pagubelor este însemnat, zeci de gospodării fiind complet distruse.

Ploile abundente şi vijeliile au făcut prăpăd în România: "Nu am mai văzut aşa ceva, ne-am speriat"
de Claudia Popovici    |    06 Aug 2021   •   19:44

În Galați mai multe sate şi orașe s-au inundat. Comercianții piața din Tecuci s-au trezit cu picioarele într o mare baltă, iar șoferii au trăit momente de panică după ce au picat cu mașinile îngropi pline cu apă.

Aversele care au căzut în nordul județului Galați în ultimele ore au provocat inundații în mai multe zone şi în municipiul Tecuci.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Galați s-a aflat astăzi sub Cod portocaliu de vreme rea, fiind preconizate vijelii cu rafale 70-90 km/h, descărcări electrice, grindină și averse de 25-35l/mp.

În Brașov locuitorii unui bloc din satul Hărman au trăit spaima vieții lor după ce un copac s-a dărâmat.

„Suntem de 63 de ani aici. Nu s-a întâmplat așa ceva niciodată. A fost un vânt mare și ne-am speriat", spune un localnic.

Astăzi la orele prânzului și locuitorii din Suharău, Botoșani au fost speriați de o mini tornadă.

Vijeliile au făcut deja ravagii şi în două orașe din Hunedoara. Acoperișuri și balcoane au fost distruse, un stâlp de electricitate a fost rupt și două mașini au fost avariate.

De asemenea, în Lupeni un stâlp de electricitate a fost rupt, iar un altul a fost înclinat peste o cabană în localitatea Uricani.

Aproape 4.000 de familii din Neamț au rămas astăzi fără curent electric după ce furtuna puternică a distrus rețeaua de electricitate. Meteorologii au emis, în doar trei ore, 15 mesaje de avertizare nowcasting, 10 dintre acestea de tip cod roșu, 2 de cod portocaliu și 3 de cod galben. 

În Târgu Jiu furtuna puternică a distrus 4 cartiere. Acoperișurile blocurilor au fost smulse de vânt și aruncate peste autoturismele din parcare. Zeci de mașini au fost avariate. În Baia de Fier, un șofer a fost lovit în trafic de un copac, care s-a rupt în timpul furtunii, iar mai multe cruci din cimitir au fost distruse de vântul puternic.

În continuare este valabil un cod portocaliu de ploi și vijelii pentru sud estul țării până mâine la ora 10:00.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close