Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Reacția medicului Radu Țincu, după ancheta care arată tacticile folosite de guverne pentru a induce panica în pandemie

Reacția medicului Radu Țincu, după ancheta care arată tacticile folosite de guverne pentru a induce panica în pandemie

Toată lumea își amintește imaginile din China de la debutul pandemiei care arătau cum trecătorii se prăbușeau pur și simplu pe asfalt și ni se spunea că totul se întâmplă în Wuhan. Presa occidentală a descoperit că acele imagini nu erau din Wuhan, iar persoanele care apăreau în ele erau de fapt niște oameni fără adăpost dintr-o regiune din centrul Chinei, fără legătură cu COVID-19.

Reacția medicului Radu Țincu, după ancheta care arată tacticile folosite de guverne pentru a induce panica în pandemie
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    19 Aug 2022   •   21:26

Aceste imagini au fost răspândite în mediile online din Occident de o armată de troli din China care, conform unei investigații publicate de New York Times, au încercat să inducă frică și teamă în rândul populațiilor din Occident. Pentru ca politica de lockdown a Chinei să fie copiată și impusă împotriva democrațiilor din vest, frica, teama, provocarea suferinței, atacarea culturii și persecutare a opiniilor care contraziceau retorica oficială, inducerea unei panici apocaliptice au fost folosite ca arme pentru a anula și distruge drepturile individuale, baza sistemelor democrațiilor din Occident. Acestea arme ideologice au fost folosite și de guvernele democratice în mod ilegal și legitim într-o manieră totalitară pentru a induce schimbarea comportamentului la nivel individual.

Informațiile prezentate de jurnaliștii occidentali cu privire la modul în care au fost folosite panica și teroare în timpul pandemiei, au fost comentate la Subiectiv, de dr.Radu Țincu:

"Vă pot spune ce a fost la Spitalul de Urgență. Eu sunt de peste 15 ani în spital și am vorbit cu colegi care sunt de 50 de ani. Doar la cutremurul din '77 și la Revoluție mai erau 50 de oameni intubați și ventilați în camera de gardă a Spitalului de Urgență Floreasca.

Dincolo de orice realitate din China, în Spitalul de Urgență au fost 50 de oameni care aveau nevoie de îngrijiri medicale, ceea ce nu s-a mai întâmplat în istoria recentă a acestui spital, ceea ce arată că la un moment dat, COVID-19 a reprezentat o urgență medicală și a creat o anumită presiune pe spitalele din România.

Dacă toate măsurile au fost bune sau nu, în mod clar cine va spune că au fost bune se înșală. Că au fost și măsuri greșite, pentru că nu se știa foarte mult despre acest virus sau au fost anumite panici induse în populație. În mod clar, după 2 ani de pandemie va trebui să tragem niște concluzii și cred că cei care au promovat măsurile, cei care le-au spus, trebuie să explice și să-și asume.

Până la urmă, cu toții trebuie să ne asumăm că poate o măsură nu a fost bună sau nu niciodată în medicină. Să știți că nu este totul perfect. Au mai fost retras de medicamente, au mai fost retrase dispozitive medicale", a spus dr.Radu Țincu, în ediția de vineri a emisiunii Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu.

 

×
Subiecte în articol: Radu Țincu
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close