Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Sociologul Marius Pieleanu: "Peste 60% dintre alegătorii României nu au o opțiune de vot"

Sociologul Marius Pieleanu: "Peste 60% dintre alegătorii României nu au o opțiune de vot"

În topul partidelor, PSD conduce în continuare detaşat, fiind urmat de PNL. "Avem sub 40 % respondenți care și-au opinat un partid sau altul", a spus sociologul Marius Pieleanu, marţi seară, la Antena 3.

Sociologul Marius Pieleanu: "Peste 60% dintre alegătorii României nu au o opțiune de vot"
de Silvia Preda    |    02 Aug 2022   •   23:00

Potrivit unui sondaj AVANGARDE, topul partidelor este următorul: PSD (37%), PNL (23%), AUR (11%), USR (9%), UDMR (5%), PMP (4%), PUSL (3%).

"Avem sub 40% respondenți care și-au opinat un partid sau altul. Restul de +60% nu au încă o opțiune de vot. Este foarte important de spus acest lucru. 

Drept urmare, dintre aceia care într-adevăr au o opțiune de vot, ierarhia este cea pe care noi am prezentat-o aici, cu sigur comentarii la fiecare partid în parte. Aș comenta în primul rând o fixare, ca să zic așa, a celor două principale partide de guvernământ, PSD și PNL.

Sondaj AVANGARDE | Topul partidelor şi politicienilor români în iulie 2022

Cu 35 - 36 - 37 % PSD fluctuează în ultimele luni și cu o ușoară creștere a PNL-ului. De asemenea, aș mai remarca scăderea constantă a partidului condus de domnul George Simion, sigur, ușoară, dar constantă.

De asemenea, aș mai sublinia faptul că partidul acestei generații noi, USR, se fixează undeva la 10% dar are în continuare, în opinia mea, un potențial de creștere semnificativ", a spus Marius Pieleanu la Antena 3.

În topul politicienilor, primele trei locuri sunt ocupate de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Nicolae Ciucă, prim-ministru şi preşedintele PNL, şi preşedintele Klaus Iohannis.

Următoarele locuri în topul politicienilor în care românii au încredere sunt ocupate de George Simion (AUR), Cătălin Drulă (USR), Ludovic Orban şi Dacian Cioloş.

Sondajul AVANGARDE a fost realizat în perioada 22-31 iulie 2022, prin metoda CATI, pe un număr de 902 subiecţi, populaţie adultă de 18 ani şi peste. Sondajul are o eroare maximă de eşantionare de +/- 3,4% la un nivel de încredere de 95%.

×
Subiecte în articol: sondaj Marius Pieleanu Klaus Iohannis
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close