Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Cifrele adevărului pentru actuala guvernare: 62% din români cred că ne îndreptăm spre o direcție greșită

Cifrele adevărului pentru actuala guvernare: 62% din români cred că ne îndreptăm spre o direcție greșită

Răzvan Dumitrescu a prezentat în ediția de marţi a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, un sondaj de opinie realizat de Avangarde, grupul de studiu socio comportamentale, privind gradul de încredere în actuala guvernare.

Cifrele adevărului pentru actuala guvernare: 62% din români cred că ne îndreptăm spre o direcție greșită
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    20 Iul 2021   •   22:28

Potrivit unui sondaj Avangarde privind percepțiile publice asupra actualei guvernări realizat în perioada 9-19 iulie 2021 pe un eșantion de 903 de persoane, 62% dintre respondenți au apreciat că România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 22% au răspuns că ţara are o direcție bună.

Referitor la necesitatea campaniei de vaccinare, 46% dintre respondenți au spus că este necesară, 36% au răspuns că nu este necesară, în timp ce 4% au apreciat că este necesară doar pentru cei care au vârste de peste 55 de ani.

Întrebați apoi care este principala problemă a țarii pe care Guvernul ar trebui să o rezolve, 17% au indicat sistemul sanitar, 13% economia, 12% infrastructura rutieră, 8% educaţia, 7% pensiile, 6% locurile de muncă, 4% agricultura, 3% alocaţiile.

Întrebați, de asemenea dacă se așteaptă ca în toamnă România să fie lovită de un val 4 al pandemiei COVID-19, 28% au răspuns pozitiv, 32% au răspuns că nu se așteaptă la un nou val.

 

×
Subiecte în articol: sondaj avangarde guvernare
Parteneri
Pensionarii care nu trebuie să plătească niciun ban la factura de încălzire
x close