Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Europarlamentarul Norica Nicolai, despre decizia Parchetului de a suspenda anchetarea lui Băsescu

Subiectiv: Europarlamentarul Norica Nicolai, despre decizia Parchetului de a suspenda anchetarea lui Băsescu

Subiectiv: Europarlamentarul Norica Nicolai, despre decizia Parchetului de a suspenda anchetarea lui Băsescu
18 Apr 2014   •   20:55

Europarlamentarul Norica Nicolai a comentat, în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", decizia Parchetului de a suspenda urmărirea penală demarată împotriva preşedintelui Traian Băsescu, din motiv de imunitate.

"Regimul imunităţii preşedintelui este identic cu regimul imunităţii parlamentare. Nu există imunitate decât pentru declaraţiile politice şi punct. Dar este foarte interesantă decizia Parchetului pentru că invocă ca impediment de punere în mişcare a acţiunii penale, dar constată că este suspendată urmărirea penală", a afirmat Norica Nicolai, la Antena 3.

"Ori nu are urmărire penală pentru că are un impediment pentru care nu poate începe urmărirea penală, recte imunitatea, ori preşedintele nu are imunitate şi atunci există raţiunea să începi o urmărire penală şi să o suspenzi", a mai spus Norica Nicolai.

"Este absolut confuză şi incorectă din punct de vedere juridic, în opinia mea", a mai spus europarlamentarul, făcând referire la decizia Parchetului.

Parchetul General a suspendat cercetările în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj. Procurorii au deschis dosarul penal, dar au luat apoi decizia închiderii lui pe motiv că preşedintele beneficiază de imunitate.

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close