Antena 3 CNN Actualitate Subiectiv: Preşedinta ÎCCJ cere SANCŢIONAREA atacurilor la adresa justiţiei

Subiectiv: Preşedinta ÎCCJ cere SANCŢIONAREA atacurilor la adresa justiţiei

Subiectiv: Preşedinta ÎCCJ cere SANCŢIONAREA atacurilor la adresa justiţiei
09 Iul 2014   •   21:31

Răzvan Dumitrescu a prezentat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", declaraţia preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Livia Stanciu, care cere sancţionarea celor acuzaţi de CSM de atac la adresa justiţiei.

Judecătoarea a afirmat, miercuri, că nu este suficientă apărarea magistraţilor aşa cum se face în prezent, şi cere sancţiuni administrative în aceste cazuri.

"Mie mi se pare că doar publicarea ulterioară a unui comunicat de presă în care CSM apără independenţa justiţiei sau apără reputaţia profesională sau imaginea judecătorului, procurorului vizat ori imaginea şi prestigiul justiţiei în ansamblu nu este suficient. Din punctul meu de vedere ar trebui modificată legea şi prevăzută o sancţiune administrativă, deci nu alt gen, pentru astfel de situaţii", a declarat miercuri la CSM Livia Stanciu.

"În mod real, ar trebui să susţină foarte mult libertatea presei, şi nu să se adreseze împotriva acesteia", a declarat deputatul Valeriu Steriu, invitat în emisiune.

"Pe mine m-a luat frica. Iarăşi. Şi după joia trecută cu dosarul ăla făcut din nimic, şi după declaraţia distinsei doamne judecător. Ce să spun. Trăim vremuri cumplite. Nu se poate ca un judecător de înaltă curte să nu mă susţină pe mine, pe dvs, pe toţi cei care au libertatea să se exprime liber şi public", a declarat jurnalistul Bogdan Chirieac, prezent şi el în emisiune.



×
Subiecte în articol: Subiectiv livia stanciu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close