Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Tudor Ciuhodaru: "Eu am votat împotriva certificatului verde, au fost multe aberaţii în pandemie. Trebuie o schimbare radicală de strategie acum"

Tudor Ciuhodaru: "Eu am votat împotriva certificatului verde, au fost multe aberaţii în pandemie. Trebuie o schimbare radicală de strategie acum"

Medicul Tudor Ciuhodaru, care lucrează într-un spital suport COVID de la începutul pandemiei, a declarat duminică, la Antena 3, că el a votat împotriva certificatului verde la nivel european, precizând că o hârtie nu limitează transmiterea virusului.

Tudor Ciuhodaru: "Eu am votat împotriva certificatului verde, au fost multe aberaţii în pandemie. Trebuie o schimbare radicală de strategie acum"
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO
de Milena Niță    |    23 Ian 2022   •   22:41

În plus, Ciuhodaru, care este şi europarlamentar, spune că strategia actuală din pandemie trebuie schimbată şi căutate soluţii ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică.

"Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european, pentru că lanţul de transmitere epidemiologică nu se justifică.

Înainte de a se adopta acest certificat verde, se spunea că vaccinarea e o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost. Şi atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul şi ce libertăţi ne permite (...).

Din punctul meu de vedere, trebuie o schimbare radicală de strategie în acest moment şi căutate soluţiile ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică, aşa cum face Anglia, Irlanda, Israel.

E evident că acest paşaport a fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului din punct de vedere epidemiologic şi puteai să circuli dintr-o ţară în alta", a spus medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Medicul, care lucrează la secţia UPU a spitalului din Iaşi, a precizat că este vaccinat anti-COVID cu schema completă.

"Eu sunt vaccinat cu trei doze, lucrez într-un spital de suport COVID de la începutul acestei pandemii.

(...) Au fost foarte multe aberaţii în această pandemie", a continuat medicul de la Iaşi, duminică, la Antena 3.

Rafila: "E aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron. Îl iau persoane vaccinate şi nevaccinate"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că este "aproape imposibil" ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, având în vedere gradul de transmisibilitate ridicat al acestei tulpini.

"La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. 

Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate", a spus Rafila.

OMS recomandă renunţarea la certificatul verde COVID pentru călătorii

Răsturnare de situaţie făcută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în ceea ce priveşte certificatul verde COVID.

Restricţiile de călătorie şi certificatul verde trebuie eliminate, deoarece sunt măsuri care nu şi-au dovedit eficienţa.

După doi ani de pandemie, OMS anunţă că aceste măsuri duc la crize economice şi la un stres nejustificat.

×
Parteneri
Regele Charles al III-lea, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni: "Nu ştiam că sunt primul"
x close