Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Cum reușesc ucrainenii să ucidă ofițerii de top ai Rusiei. Generalul cu patru stele (r) Eugen Bădălan, detalii exclusive

Cum reușesc ucrainenii să ucidă ofițerii de top ai Rusiei. Generalul cu patru stele (r) Eugen Bădălan, detalii exclusive

Lista militarilor de rang înalt care și-au pierdut viața în conflictul din Ucraina crește de la o zi la alta. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile ucrainene, printre aceștia se află general maior Andrei Sukhovetsky, general maior Vitaly Gerasimov și general maior Andrei Kolesnikov.

Cum reușesc ucrainenii să ucidă ofițerii de top ai Rusiei. Generalul cu patru stele (r) Eugen Bădălan, detalii exclusive
Sursa foto: Sputnik / Aleksey Nikolskyi
de Gabriel Dano    |    14 Mar 2022   •   20:48

Victime au căzut și locotenent-colonel Denis Glebov, locotenent-colonel Dmitry Safronov, colonelul Konstantin Zizevsky sau căpitanul Alexey Glushchak.

Generalul cu patru stele (r) Eugen Bădălan a vorbit, în această seară, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3, despre tacticile folosite de militarii ucraineni pentru a-i depista și ucide pe cei mai importanți șefi ai armatei ruse.

"Răspunsul este unul singur: au lunetiști foarte buni. Țintele poartă însemne de grad - indiferent cum au uniforma, chiar dacă au uniforma ca și soldații, poartă însemne de grad și lunetiștii îi recunosc foarte repede după însemnele de grad. Și sunt ținta preferată.

Pentru că întotdeauna dacă vrei să omori șarpele îl împuști în cap. Și același lucru se întâmplă și cu comandanții ruși de pe frontul din Ucraina", a explicat Eugen Bădălan, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei.

Comandant rus capturat în Ucraina: "A fost momentul în care mi-a fost ruşine! Acesta este un genocid! Am fost minţiţi!"

Un comandant rus capturat a implorat „milă” forțelor conduse de Vladimir Putin care atacă Ucraina, spunând că au fost păcălite să invadeze, cu falsa credință că guvernul a fost răsturnat de naziști și ar avea nevoie de eliberare.

Bărbatul, care spune că este locotenent-colonel în unitatea specială de răspuns rapid a gărzii naționale ruse, susţine că militarii ruşi au fost „spălați pe creier” pentru a sprijini războiul, dar, după ce a văzut singur situația din Ucraina, acum se simte „ruşinat” că a  participat la acest „genocid” și spune că ucrainenii sunt îndreptățiți să se opună. 
 
Astakhov Dmitry Mikhailovich a spus că îndoielile sale s-au întărit când i-a văzut pe doi dintre boxerii săi preferați, Oleksandr Usyk și Vasiliy Lomachenko, acceptând să lupte pentru rezistență. 

"Mereu mi-a plăcut să-i urmăresc boxând, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme și spunând că au fost determinați să o facă, a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina.

Nu îmi pot găsi cuvintele pentru a-mi cere scuze poporului ucrainean, ei ştiu că Rusia nu a fost iertătoare niciodată. Cer Ucrainei să-i lase în viață pe soldații ruși. Multora dintre ei le este rușine, ei nu vor război", a spus Astakhov Dmitry Mikhailovich.

El a adăugat că rușii de acasă nu au nicio idee despre realitățile războiului, pledând pentru o eliberare în siguranță a prizonierilor, astfel încât să poată explica conaționalii lor adevărata situație la întoarcere. 

Locotenentul a făcut un apel la adresa militarilor ruşi. 

"Vă implor, opriţi-vă înainte să fie prea târziu! Rusia nu poate câștiga aici!", a transmis el compatrioţilor. 
 
„Dacă cineva ar veni pe teritoriul meu, aș face la fel ca acești oameni și aș avea tot dreptul!", a continuat el. 

„Băieți, fiți curajoși. Mie îmi e uşor acum, sunt deja în această situație. Voi sunteți într-o situație tensionată, e greu să lupți împotriva propriului comandant. Dar acesta este un genocid, oamenii sunt uciși”, a mai spus militarul, potrivit DailyMail


 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Vladimir Putin
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close