Antena 3 CNN Actualitate Specialist american: Sfinxul din Bucegi este mult mai vechi decât sfinxul egiptean

Specialist american: Sfinxul din Bucegi este mult mai vechi decât sfinxul egiptean

Oana Ghiocel a plecat la vârsta de 15 ani din România și s-a întors apoi, după ce și-a făcut studiile în America, ca să arate lumii întregi România nevăzută. Nu a venit singură, ci l-a adus cu ea și pe Robert Schoch, un reputat specialist recunoscut pentru studiile sale legate de Marele Sfinx de la Giza.

Specialist american: Sfinxul din Bucegi este mult mai vechi decât sfinxul egiptean
de Dan Gabor    |    11 Noi 2020   •   10:34

Potrivit acestuia, sfinxul egiptean este mult mai vechi decât civilizația egipteană, teorie pentru care Schoch a fost amenințat de egiptologi că nu va avea voie să mai pășească vreodată în Egipt.

Documentarul realizat Oana, "Enigma Sfinxului din Carpați" pornește de la o premiză tulburătoare: este Sfinxul doar un megalit antropomorf, format datorită eroziunii vântului de-a lungul mileniilor sau face parte, alături de alte monumente din lume, dintr-un complex de locuri sacre de ceremonie, folosite de populații neandertaliene?

Oana Ghiocel și Robert Schoch au descoperit detalii absolut fascinante.

"Concluzia este că Sfinxul din Bucegi este mult mai vechi decât sfinxul egiptean și că, probabil, începutul ideii acesteia de ceva monumental începe de aici. Aceasta a fost sursa - avem chipuri ca Sfinxul și Omu  care au figuri umane care nu se regăsesc nicăieri în lume", a povestit Oana Ghiocel, în emisiunea Voi cu Voicu, realizată de Mirela Voicu.

Robert Schoch a descoperit mai multe intrări în tuneluri

"L-am informat despre toate aceste idei și cercetători care vorbesc de tuneluri, de energii și a văzut că în apropiere de Sfinx, deci când coborâm spre Valea Ialomiței, există niște grote, niște intrări care s-au surpat recent, în ultimii 3-5-7 ani, deci nu vorbim de o surpare mare, dar nu a putut să penetreze mai mult pentru că a spus că e foarte nesigur.

Concluziile pe care le-a tras privind Sfinxul, privind Omu, Mecetul Turcesc, pe care l-a văzut ca pe un loc unde ar fi avut loc ritualuri, în special cu muzică, în Peștera Ialomiței, care continuă, nu este doar cât se crede, ajunge undeva în zona Bran, coboară, toate aceste piese puse la laolaltă arată că tot platoul a fost cândva ca o catedrală veche, dar nu vorbim de o catedrală în sens religios actual. 

Cum a sugerat și dânsul, vorbim despre ceva extrem de vechi, dacii sunt mult mai apropiați ca timp. Și atunci platoul Bucegilor ar fi fost o Mecca din cele mai vechi timpuri, care validează toate teoriile că dacii ar fi venit la Sfinx.

Citişi şi: Oana Raluca Ghiocel, producătoarea documentarului ''Enigma Sfinxului din Carpaţi''
 


 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close