Antena 3 CNN Festivalul Enescu John Malkovich a jucat pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului George Enescu

John Malkovich a jucat pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului George Enescu

John Malkovich a jucat pe scena Ateneului Român, în cadrul Festivalului George Enescu
de M.T.    |    10 Sep 2013   •   11:49

John Malkovich, actorul nominalizat de două ori la Premiul Oscar, a jucat aseară pe scena Ateneului Român de la Bucureşti.

După spectacolul oferit în cadrul Festivalului George Enescu, John Malkovich, împreună cu dirijorul piesei, au mărturisit că au fost foarte încântaţi de publicul român şi de scena Ateneului de la Bucureşti.

Festivalul George Enescu a oferit publicului român unul dintre cele mai spectaculoase evenimente ale acestei ediţii - "The Infernal comedy  - Confessions of a Serial Killer", regizat de Michael Sturminger şi dirijat de Martin Haselbock. Piesa cuprinde arii ale unor compozitori celebri precum Mozart, Vivaldi, Haydn sau Beethoven.

„Noi, ca şi orchestră, am fost foarte încântaţi de acest public minunat pe care l-am întâlnit aici, la festival, de această sală, un loc foarte frumos cu o sală foarte bună pentru a face muzică, unde ne-a făcut o plăcere deosebită să cântăm”, a declarat dirijorul Martin Haselbock.

„A fost un show adorabil, iar publicul a fost de mare efect. Am simţit o vibraşie pozitivă şi drăguţă din partea publicului”, a completat Malkovich.

Este pentru prima dată când John Malkovich vine în România. Actorul a interpretat rolul unui criminal în serie pe scena Ateneului Român.

„Multă lume din orchestră şi mulţi dintre cei care cântă au spus că felul în care eu joc, afectează felul în care cântă ei, dar felul în care cântă ei, se pare că afectează felul în care joc eu, aşa că...”, a spus celebrul actor.

Chiar dacă personajul pe care îl joacă în piesă detestă opera, Malkovich a recunoscut că în realitate, îî place: „Muzica nu poate fi confruntată de un actor. Acest lucru nu e chiar posibil. Trebuie să aluneci în jurul ei, să te pliezi şi am găsit în asta atât o mare provocare, cât şi o mare plăcere”.

Piesa, care a avut premiera în 2006, la Los Angeles, a fost scrisă special pentru John Malkovich, nominalizat de două ori la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close