Antena 3 CNN Externe Un rănit și cinci morți după ce o aeronavă a fost lovită de avionul de pasageri care a luat foc pe aeroportul din Tokyo

Un rănit și cinci morți după ce o aeronavă a fost lovită de avionul de pasageri care a luat foc pe aeroportul din Tokyo

O aeronavă a Pazei de Coastă din Tokyo a fost lovită de un avion al Japan Airlines, în care se aflau sute de pasageri și care a luat foc pe pista aeroportului Haneda. Din echipajul aeronavei Pazei de Coastă, o persoană a fost rănită, iar cinci au murit.

de Ioana Mircea    |    02 Ian 2024   •   12:44

Update 13.26 Poliția confirmă că, cinci dintre cei șase pasageri ai avionului Gărzii de Coastă Japoneze care s-a ciocnit cu un avion Japan Airlines, au murit.

Update 13.20 Paza de coastă japoneză a identificat aeronava care s-a ciocnit cu avionul JAL pe aeroportul Haneda ca fiind un Bombardier DHC8-300. 

Totodată, Garda de Coastă japoneză confirmă faptul că a supraviețuit căpitanul aeronavei care ar fi lovit avionul de pasageri pe aeroportul din Tokyo. În schimb, nu se știe dacă au supraviețuit ceilalți cinci membri ai echipajului.

Știrea inițială

Un zbor comercial, cu sute de pasageri, s-a ciocnit pe pista aeroportului Hugada din Tokyo cu un avion al Gărzii de Coastă din Japonia implicat în eforturile de ajutorare a victimelor cutremurului.

Paza de Coastă a Japoniei a confirmat că avionul Japan Airlines, care opera zborul 516, s-a ciocnit astăzi cu o navă de a lor, un MA 722, la baza Haneda.

Citește și: Primele imagini filmate în interiorul avionului aterizat în flăcări pe aeroportul Haneda din Tokyo | La bord se aflau 379 de persoane

Televiziunea publică din Japonia, NHK a precizat că din avionul mic, al Pazei de Coasta, există un rănit și cinci dispăruți. 

Un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă din Japonia a declarat pentru CNN că aeronava JCG se îndrepta de pe aeroportul Haneda către o bază aeriană JCG din prefectura Niigata pentru a ajuta la eforturile de ajutorare în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,5 grade de luni.

 

 

 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close