Antena 3 CNN Externe 10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit un oraş din El Salvador pentru a aresta membrii grupărilor interlope

10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit un oraş din El Salvador pentru a aresta membrii grupărilor interlope

Circa 8.500 de soldaţi şi 1.500 de poliţişti au înconjurat oraşul Soyapango, din El Salvador şi au început să patruleze străzile în căutarea membrilor grupărilor interlope, a anunţat preşedintele statului, Nayib Bukele.

10.000 de soldaţi şi poliţişti au încercuit un oraş din El Salvador pentru a aresta membrii grupărilor interlope
Sursa foto: Nayib Bukele/Twitter
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2022   •   12:50

Astfel, toate drumurile care duc spre oraş au fost blocate, iar oricine intră şi iese este legitimat. 

Ministrul Justiției a spus că 12 persoane au fost arestate până acum, în acest caz.

Soyapango este unul dintre cele mai mari oraşe din El Salvador, cu o populaţie de peste 290.000 de locuitori. 

Localitatea, aflată la 13 kilometri de capitala San Salvador, este cunoscută drept o bază importantă pentru grupările interlope. 

"În acest moment, oraşul Soyapango este complet încercuit. Echipele din cadrul poliţiei şi armatei au fost însărcinate să extragă toţi membrii grupărilor care se găsesc acolo", a declarat preşedintele Nayib Bukele, pe Twitter.

Acesta a adăugat că localnicii nu au motive să se teamă, întrucânt este vorba despre "o operaţiune îndreptată împotriva criminalilor, nu a oamenilor cinstiţi", potrivit BBC.

În martie, preşedintele Bukele a declarat stare de urgenţă în El Salvador, pentru a putea pune capăt răfuielilor violente dintre grupările interlope. Pe 26 martie, 62 de persoane au fost ucise în luptele pentru influenţă dintre bandele de criminali. 

×
Subiecte în articol: El Salvador interlopi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close