Antena 3 CNN Externe 131 de persoane au murit, în urma incendiilor din sud-estul Australiei

131 de persoane au murit, în urma incendiilor din sud-estul Australiei

131 de persoane au murit, în urma incendiilor din sud-estul Australiei
Sursa foto: incendiu
09 Feb 2009   •   11:40

Un nou bilanţ al poliţiei australiene arată că cel puţin 131 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiile din sud-estul Australiei. Acesta este cel mai mare număr de victime cauzat de incendii, din istoria ţării, anunţă AFP.
Autorităţile spun că situaţia este mai gravă chiar decât în timpul marilor incendii din 1983, în care 75 de oameni au pierit într-o singură zi. În unele cazuri, se pare că focul a fost aprins intenţionat, dar incendiile au fost, oricum, amplificate de caniculă şi secetă.
Chiar şi în marile oraşe, la adăpost de flăcări, căldura excesivă a răpus vieţi omeneşti iar numeroase persoane au avut alte probleme de sănătate. În acest timp, în nordul Australiei, un nou front de ploi abundente s-a abătut asupra statului Queensland, unde inundaţiile fac ravagii de aproape o săptămână. Mii de locuinţe sunt inundate iar specialiştii avertizează că, în loc să se retragă, apele vor creşte şi mai mult.
Peste 750 de locuinţe au fost distruse din cauza secetei. Autorităţile se tem că numărul morţilor ar putea creşte odată cu avansarea serviciilor de intervenţie în zonele afectate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close