Antena 3 CNN Externe 16 persoane au murit într-o busculadă pe un stadion din Angola

16 persoane au murit într-o busculadă pe un stadion din Angola

16 persoane au murit într-o busculadă pe un stadion din Angola
de N.B.    |    02 Ian 2013   •   22:26

Peste 100 de persoane au fost rănite şi cel puţin 16 au murit în urma unei busculade produse la intrarea unui stadion din Angola, unde era organizată o ceremonie religioasă de Anul Nou, a anunţat poliţa.

Conform Mediafax, oficialii poliţiei angoleze au confirmat moartea a 16 persoane, dintre care trei copii, din cauza asfixierii, busculadei şi imposibilităţii de a se mişca, la intrarea credincioşilor pe stadionul Cidadela.

Ceremonia a fost organizată de Biserica Universală a Împărăţiei lui Dumnezeu, un cult penticostal care a luat fiinţă în Brazilia în 1977 şi care numără un milion de credincioşi în Angola, potrivit unei cifre oficiale.
   
"Poliţia, pompierii, serviciile sanitare şi responsabilii bisericii, noi toţi am fost depăşiţi de numărul oamenilor care s-au reunit pe stadionul Cidadela. Persoanele venite să participe la serviciul religios au depăşit cu mult aşteptările noastre", a afirmat oficialul citat.
   
Poliţia estimează că peste 150.000 de persoane au venit la ceremonie, în timp ce stadionul are 80.000 de locuri.
   
Potrivit serviciilor de salvare, zece victime au decedat într-un spital din Luanda, trei pe drum şi alte trei la faţa locului.
   
Biserica respinge orice responsabilitate în această tragedie.
   
Potrivit unei martore la această busculadă, Marcelina Baptista, "dezordinea a început o dată cu sosirea ultimului grup de persoane venite din cartiere îndepărtate din Luanda, la poarta 3 care oferă acces la Stadionul Cidadela, unde au fost depuşi săculeţi cu apă sfinţită. Toţi oamenii voiau să ia. Ceea ce a provocat busculada şi alunecarea".

×
Subiecte în articol: Angola anul nou
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close