Antena 3 CNN Externe 3,5 minute de teroare: Avionul Air France prăbuşit în Atlantic a pierdut 3.000 de metri pe minut

3,5 minute de teroare: Avionul Air France prăbuşit în Atlantic a pierdut 3.000 de metri pe minut

3,5 minute de teroare: Avionul Air France prăbuşit în Atlantic a pierdut 3.000 de metri pe minut
Sursa foto: Foto:nationalgeographic.com
30 Mai 2011   •   12:00
Pasagerii aeronavei France Air, care s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic în 2009, au trăit 3 minute şi jumătate de teroare. Potrivit ultimelor informaţii scoase la lumină de experţii care analizează cutiile negre, avionul a pierdut aproximativ 3.000 pe minut, până s-a prăbuşit în ocean, arată The Telegraph.

Tragedia s-a produs în timp ce comandantul aeronavei se odihnea. Odată ce aeronava a intrat în furtuna tropicală, unul dintre copiloţi a încercat să-l trezească pe comandant, iar celălalt a preluat comanda aeronavei.

Datele obţinute din cutiile negre arată că cel mai tânăr dintre copiloţi, Pierre-Cédric Bonin, în vârstă de 32 de ani, a încercat să redreseze aeronava, apelând însă la o manevră neinspirată.


Specialiştii încă încearcă să determine motivul pentru care copilotul a încercat să ridice aeronava, în loc să o coboare, acţiune considerată normală în momentul în care motoarele încep să cedeze.

Cel de-al doilea copilot, David Robert, în vârstă de 37 de ani, a reuşit să-l readucă pe comandantul aeronavei în cabină, însă acesta nu a mai reuşit să evite accidentul.

Toţi cei 228 de oameni aflaţi la bord au murit, după ce cursa Air France care plecase de la Rio de Janeiro şi urma să ajungă în Paris, s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic.
 

×
Subiecte în articol: avion Air France oceanul Atlantic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close