Antena 3 CNN Externe 52 de britanici plasaţi în carantină într-un hotel din China din cauza gripei porcine

52 de britanici plasaţi în carantină într-un hotel din China din cauza gripei porcine

52 de britanici plasaţi în carantină într-un hotel din China din cauza gripei porcine
Sursa foto: Carantina
18 Iul 2009   •   19:44

52 de elevi şi profesori britanici au fost puşi în carantină într-un hotel din China. Grupul se afla într-o excursie în capitala Beijing. Autorităţile chineze au luat acestă măsură de precauţie după ce patru dintre copii au fost depistaţi cu virusul A H1N1.

Elevii bolnavi de gripă, cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, au fost spitalizaţi imediat. Restul grupului a fost însă pus în carantină în hotelul unde erau cazaţi. Britanicii fac parte dintr-un grup de 1.000 de vizitatori în China, care călătoresc prin toată lumea pentru a învăţa despre limba şi cultura statelor lumii.

Britanicii trenuiau să se întoarcă acasă la sfârşitul lunii însă nu se ştie când va fi ridicată carantina de către autorităţile chineze. ?Eram la jumatea drumului spre Marele Zid Chinezesc când oamenii cu care eram au fost sunaţi. A trebuit să ne întoarcem la hotelul de unde plecasem unde am intrat în carantină şi am fost testaţi şi apoi am fost aduşi aici pe la ora 6?, povesteşte unul din turişti.

Potrivit ultimului bilanţ din China. pestze 1.500 de persoane au fost depistate cu virusul A H1N1, dintre care nici unul fatal.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close