Antena 3 CNN Externe 77 de indonezieni au murit după ruperea unui dig în apropiere de Jakarta

77 de indonezieni au murit după ruperea unui dig în apropiere de Jakarta

77 de indonezieni au murit după ruperea unui dig în apropiere de Jakarta
Sursa foto: Inundatii Jakarta
28 Mar 2009   •   15:08

Bilanţul victimelor din Indonezia a ajuns la 77 de morţi. Oamenii şi-au pierdut viaţa după ce, vineri, un dig s-a rupt în apropiere de Jakarta. Zeci de persoane sunt, în continuare, date dispărute. Situaţia umanitară din capitala indoneziană Jakarta este extrem de gravă. Oamenii care locuiau în cele peste 500 de case distruse după ruperea unui dig sunt disperaţi. Ei spun că nu mai au nimic şi dau vina pe autorităţi pentru că nu au adus destule ajutoare în zonă.

"Avem nevoie urgentă de saltele, pături şi haine. Nu mai am nimic, tot ce aveam a fost luat de ape. Nu mai avem nici măcar haine pentru copii sau nepoţi", spune Abdul Hamid, unul dintre supravieţuitorii catastrofei. Digul s-a rupt în noaptea de joi spre vineri din cauza ploilor torenţiale şi a întreţinerii de slabă calitate. Sute de oameni care locuiau la periferia oraşului Jakarta au fost surprinşi în somn de valul uriaş.

Numărul victimelor tragediei din Indonezia ar putea să crească. Echipele de salvare încă mai caută oameni sub dărâmăturile celor 500 de case distruse. Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios.

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close