Antena 3 CNN Externe A doua zi de manifestaţii ale imigranţilor musulmani la Atena

A doua zi de manifestaţii ale imigranţilor musulmani la Atena

A doua zi de manifestaţii ale imigranţilor musulmani la Atena
Sursa foto: Manifestatii Grecia
23 Mai 2009   •   14:13

Manifestaţiile imigranţilor musulmani au continuat la Atena, în Grecia. Musulmanii îi acuză pe poliţişti că ar fi reţinut cu câteva zile în urmă patru imigranţi sirieni, în cursul unei operaţiuni de control al identităţii. Imigranţii musulmani susţin că unul dintre poliţişti ar fi rupt Coranul şi ar fi călcat Cartea Islamului în picioare.

Aproape o mie de imigranţi musulmani au manifestat pentru a doua zi consecutiv în centrul Atenei pentru a protesta faţă de arestarea unor imigranţi sirieni. ?Vrem ca preşedintele şi guvernul ţării să ceară iertare tuturor musulmanilor din Grecia, dar şi muslmanilor din toată lumea?, a spus Manala Mohammed, imigrant sirian. Manifestanţii au strigat sloganuri în limba arabă şi au aruncat diverse proiectile asupra forţelor de ordine, care au încercat să îi disperseze folosind gaze lacrimogene.

Problemele legate de imigraţie sunt frecvente în Grecia. Autorităţile de la Atena se confruntă destul de des cu sosirea imigranţilor veniţi din Asia şi care vor să ajungă în Europa Occidentală. În acelaşi timp, organizaţiile neguvernamentale elene denunţă în mod regulat brutalitatea poliţiei faţă de imigranţi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste grecia
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close