Antena 3 CNN Externe A înconjurat insula Madagascar într-un caicac canoe. Aventura a durat 11 luni (Video)

A înconjurat insula Madagascar într-un caicac canoe. Aventura a durat 11 luni (Video)

A înconjurat insula Madagascar într-un caicac canoe. Aventura a durat 11 luni (Video)
Sursa foto: caiac
13 Iul 2009   •   14:23

Un aventurier din Africa de Sud a intrat în istorie ca primul om care a făcut ocolul insulei Madagascar, singur, într-un caiac pe apele oceanului. Călătoria a durat 11 luni şi nu a fost lipsită de pericole.

Până în prezent, cea mai mare ispravă a lui Riann Manser era un tur al Africii pe... bicicletă. În noua sa aventură, riscurile au fost, însă, mult mai mari.

?Eram pe mare, uneori la 30 de kilometri în larg, singur, fără niciun ajutor, fără oameni care să aibă grijă de mine dacă mi-ar fi crăpat barca, dacă aş fi fost bolnav, înţepat de o meduză, dacă aş fi avut vreo infecţie, malarie, etc.? a povestit acesta.

În 11 luni, Manser a vâslit mai bine de 5.000 de kilometri în jurul insulei din sud-estul Africii. El recunoaşte sincer că a reuşit doar datorită încăpăţânării şi... inconştienţei.
Bărbatul a înnoptat pe plaje pustii, unde s-a hrănit doar cu peştii pe care reuşea să-i prindă. Dar nu i-a fost uşor nici când a ajuns prin satele de coastă.

?Aveam de-a face cu politica în aproape fiecare sat în care ajungeam, şi am fost închis de trei ori pentru că erau convinşi că sunt un mercenar venit să ajute la dărâmarea guvernului. O nebunie? mai spune el.

Manser îşi va povesti peripeţiile într-o carte. El nu s-a gândit, deocamdată, la viitoarea sa aventură, dar este sigur că nu va rămâne prea mult timp acasă.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Madagascar
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close