Antena 3 CNN Externe A murit "Deep Throat", cel care a furnizat informaţiile în afacerea Watergate

A murit "Deep Throat", cel care a furnizat informaţiile în afacerea Watergate

A murit "Deep Throat", cel care a furnizat informaţiile în afacerea Watergate
19 Dec 2008   •   12:56

W. Mark Felt, cel care a oferit informaţii jurnaliştilor de la Washinghton Post în scandalul Watergate, a murit joi, la vârsta de 95 de ani, anunţă msnbc.com. Felt a decedat din cauza unei afecţiuni cardiace, în casa sa din Santa Rosa, California.
Informaţia a fost făută publică de John D. O'Connor, cel care a scris şi articolul pentru revista Vanity Fair din 2005, în care era dezvăluit secretul lui Felt.
W. Mark Felt a lucrat în cadrul FBI şi a fost poreclit ?Deep Throat?. El a fost figura centrală în unul dintre cel mai mari scandaluri politice ale secolului 20. A insistat ca identitatea sa să nu fie dezvăluită în momentul în care a făcut publice informaţiile care au condus la demisia lui Richard Nixon.
Scandalul din 1972, denumit ?Afacerea Watergate?, a condus la o criză politică fără precedent în urma căreia preşedintele american a demisionat iar reporterii de la ziarul Washington Post, Bob Woodward şi Carl Bernstein, au primit premiul Pulitzer pentru ancheta din acest caz. Watergate este numele hotelului unde a avut loc spargerea de la sediul Partidului Democrat din Washington, a cărei investigaţii a declanşat scandalul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close