Antena 3 CNN Externe A născut la două zile după ce a murit

A născut la două zile după ce a murit

A născut la două zile după ce a murit
13 Ian 2009   •   08:08

O patinatoare a născut la două zile după ce a murit din cauza unei hemoragii cerebrale. Doctorii au reuşit să o ţină în viaţă pe Jayne Soliman, menţinând inima în funcţiune până la naşterea fiicei sale, Aya Jayne.
Soliman, în vârstă de 41 de ani, a fost declarată în moarte cerebrală dar a fost menţinută destul timp în viaţă pentru a naşte prin cezariană.
Doctorii au explicat că fosta patinatoare a decedat la puţin timp după sosirea la spital, din cauza unei hemoragii provocată de o tumoare ce a afectat una din venele importante.
Deşi a fost declarată decedată, doctorii încă mai aveau speranţe că ar putea aduce pe lume un copil sănătos. I-au fost administrate doze mari de steroizi pentru a ajuta la dezvoltarea plămânilor copilului, care avea la naştere puţin peste un kilogram.
În 1989, Jayne a devenit campioană a Marii Britanii la patinaj artistic şi s-a clasat pe locul şapte în lume.
David Phillips, un prieten al patinatoarei, a declarat că "Jayne a trăit pentru a avea acest copil, a fost singurul lucru pe care şi l-a dorit în viaţă. A trăit să nască acest copil. După ce a născut, medicii i-au pus bebeluşul în braţe astfel încât să stea împreună măcar o dată. Asta ar fi fost cea mai frumoasă zi din viaţa ei".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close