Antena 3 CNN Externe Accidentul aviatic din New York, posibil provocat de condiţiile meteo nefavorabile

Accidentul aviatic din New York, posibil provocat de condiţiile meteo nefavorabile

Accidentul aviatic din New York, posibil provocat de condiţiile meteo nefavorabile
Sursa foto: Prabusire avion
13 Feb 2009   •   17:18

Accidentul aviatic, produs joi noapte în New York, ar fi putut fi provocat de condiţiile meteo nefavorabile. Circumstanţele în care s-a produs accidentul vor fi investigate de Comisia americană pentru Siguranţa Transporturilor, inclusiv gradul în care condiţiile meteo au afectat funcţionarea normală a aeronavei.
"Era frig, ningea şi era întuneric, dar acest tip de avioane este conceput astfel încât să zboare şi în condiţii de îngheţ", a declarat fostul pilot David Learmount, citat de cotidianul The Guardian, în ediţia online. El a adăugat că, cu toate acestea, condiţiile atmosferice pot fi extrem de caprcioase, pilotarea devenind astfel foarte dificilă. Learmount a explicat că "dacă se depune gheaţă pe aripi, forma acestora se modifică, iar avionul pur şi simplu încetează să mai zboare".
Un avion de linie s-a prăbuşit în nordul statului New York, peste o casă din apropierea oraşului Buffalo. 49 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 48 se aflau la bord, iar unul se afla în casa peste care s-a prăbuşit avionul. De asemenea, mai multe persoane au fost transportate la spital, potrivit poliţiei.
Avionul era un Dash 8 cu două motoare şi aparţine companiei Continental Airlines. Aeronava venea din Newark, New Jersey şi s-a prăbuşit la doar 8 kilometri de aeroport. Casele din zonă au fost evacuate deoarece există riscul unei explozii, ce ar putea avea loc din cauza combustibilului rămas în avion.
Sursa foto: cbc.ca
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close