Acuzații dure la adresa președintelui Donald Trump. Fostul secretar al Apărării: Sunt îngrozit!

de L.D.    |    04 Iun 2020   •   07:48
Acuzații dure la adresa președintelui Donald Trump. Fostul secretar al Apărării: Sunt îngrozit! Hepta

Jim Mattis, fostul secretar al Apărării, a lansat un atac dur la adresa președintelui Donald Trump, acuzându-l pe acesta că încearcă să îi dividă pe americani prin crearea unui ”conflict fals” între societatea civilă și armată.

„Am urmărit evenimentele din această săptămână furios şi îngrozit", a scris într-un mesaj extrem de rar.

Criticile fostului secretar al Apărării sunt cu atât mai remarcabile cu cât acesta a stat departe de lumina reflectoarelor de la retragerea sa din funcţie în decembrie 2018.

După ce a plecat în semn de protest faţă de politicile lui Trump în Siria, Mattis a refuzat să vorbească despre liderul de la Casa Albă, spunând că, pentru liniştea naţională, nu o va face atâta timp cât fostul său şef este în continuare în funcţie.

Dar protestele izbucnite în SUA după moartea lui George Floyd şi mai ales reacţia administraţiei de la Casa Albă, l-au determinat să iasă cu o poziţie publică.

În mesajul său, Mattis scrie că nu şi-a imaginat vreodată că trupelor armate li se va „ordona, în orice circumstanţă, să încalce drepturile constituţionale ale concetăţenilor - cu atât mai puţin pentru o fotografie bizară a comandantului ales al Armatei”.

donald trump este primul preşedinte din viaţa mea care nu încearcă să unească poporul american - nici măcar nu se preface că încearcă. În schimb, el încearcă să ne dividă", a scris Mattis în mesajul său publicat de The Atlantic. „Vedem sunt consecinţele a trei ani de efort deliberat în această direcţie. Asistăm la consecinţele a trei ani fără o conducere matură. ”

Mattis a spus despre protestatari că nu trebuie să se lase distraşi de un număr mic de infractori şi a spus că ceea ce cer ei ”Toată lumea este egală în faţa legii” este o solicitare justificată.

„Protestele sunt definite de zeci de mii de oameni care au conştiinţă, care insistă să trăim la nivelul valorilor noastre - valorile noastre ca oameni şi valorile noastre ca naţiune”, a mai scris Mattis.

Sursa: Mediafax

Parteneri
sati
x close