Antena 3 CNN Externe Acuzaţii: Hamid Karzai ar putea avea probleme cu drogurile

Acuzaţii: Hamid Karzai ar putea avea probleme cu drogurile

Acuzaţii: Hamid Karzai ar putea avea probleme cu drogurile
Sursa foto: Peter Galbraith
07 Apr 2010   •   22:15

Fostul adjunct al Reprezentantului ONU în Afganistan, Peter Galbraith, a pus marţi la îndoială "echilibrul mental" al preşedintelui afgan, Hamid, Karzai, sugerând că acesta ar putea fi chiar toxicoman, într-un interviu pentru postul american de televiziune MSNBC.
Peter Galbraith l-a descris pe Karzai ca "dezechilibrat" şi "emotiv." Galbraith a mai cerut preşedintelui american Barack Obama să limiteze puterea lui Karzai de a nu mit ofiociali până ce nu se dovedeşte a fi un partener de încredere pentru SUA.


"Este cunoscut pentru lansarea unor diatribe, poate fi foarte emotiv, impulsiv. În fapt, persoane apropiate palatului prezidenţial afirmă că i-ar plăcea în mod deosebit unul dintre produsele de export cele mai rentabile din Afganistan", a declarat Galbraith.

Afganistanul este principalul producător şi exportator mondial de opium.


Întrebat direct dacă vrea să spună că Karzai are probleme cu drogurile, acesta a răspuns : "Există relatări despre aceasta. Dar oricare ar fi cauza, realitatea este că el este foarte emotiv."

Declaraţiile lui Galbraith survin în plină perioadă de criză de încredere între Karzai şi Washington, preşedintele afgan acuzând Statele Unite de amestec în afacerile interne ale ţării sale şi afirmând că străinii ar fi participat la fraudele electorale de anul trecut.

Galbraith a fost concediat din funcţia de vicepreşedintele al biroului ONU din Afganistan în septembrie, după ce l-a acuzat direct pe şeful său, Kai Eide, că a ascuns frauda electorală în beneficiul preşedintelui în exerciţiu.


Galbraith, american care l-a criticat frecvent pe Karzai, a numit recentele comentarii ale acestuia ca fiind "foarte stranii" şi a precizat că se ridică semne de întrebare despre stabilitatea sa mentală.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hamid Karzai razboiul din Afganistan
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close