Antena 3 CNN Externe Adevărata țintă a rușilor: Racheta care a lovit un bloc de locuințe ar fi trebuit să lovească aeroportul din Kiev

Adevărata țintă a rușilor: Racheta care a lovit un bloc de locuințe ar fi trebuit să lovească aeroportul din Kiev

Antena 3 a prezentat sâmbătă dimineață o analiză a locurilor în care a lovit armata rusă în ultimele ore.

Adevărata țintă a rușilor: Racheta care a lovit un bloc de locuințe ar fi trebuit să lovească aeroportul din Kiev
Sursa foto: Twitter/UATV_en
de Gabriel Dano    |    26 Feb 2022   •   11:22

Blocul de locuințe lovit sâmbătă dimineață de o rachetă nu a fost ales întâmplător. Cea mai grea luptă se duce în capitala Kiev, iar după cum arată imaginile acolo trupele ruse încearcă să incercuiască Kievul și să atace toate punctele strategice.

"Așa se face că în această dimineață o rachetă a lovit un bloc de locuințe, dar după cum arată direcția sa, se îndrepta de fapt spre unul dintre aeroporturile de lângă capitala Kiev și încerca să lovească instalațiile aeroportului.

Sunt instalații vitale ale aeroportului, iar în drumul său racheta a lovit un bloc de locuințe înalt de peste 20 de etaje, iar din ce arată imaginile daunele produse de rachetă sunt mari -  cel puțin 5 etaje sunt afectate", a transmis reporterul Antena 3 Vasile Marcu.

Momentul în care un bloc de locuințe este lovit în plin de o rachetă rusească

O nouă rachetă a lovit, sâmbătă dimineață, un bloc de locuințe din capitala Ucrainei, Kiev.

Nu mai puțin de 50 de explozii au avut loc în Kiev, sâmbătă dimineață. Explozii puternice s-au auzit în vestul, dar și în sudul capitalei Ucrainei.

O înregistrare video partajată de serviciul de presă al lui Volodimir Zelenski arată cum racheta explodează într-un apartament. Clădirea era în flăcări sâmbătă dimineața, iar pagubele majore.

O bucată mare din clădire a fost smulsă, mai multe locuințe fiind distruse.

Numărul victimelor nu este cunoscut.

Pompierii scot persoanele rănite, în imagini apărând cum transportă o femeie peste o mare de moloz.

Ministrul Afacerilor Extene al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a scris pe Twitter: „Kiev, orașul nostru splendid și pașnic, a supraviețuit încă o noapte sub atacurile forțelor rusești. O rachetă a lovit un apartament rezidențial din Kiev. Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargoul petrolului, ruinarea economiei acesteia. Opriți criminalii de război ruși!”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Anterior, vineri dimineața, în timpul bombardării Kievului, o altă astfel de rachetă a căzut peste un bloc de locuințe. Atunci, cel puțin trei persoane au fost rănite, dintre care una a ajuns în stare gravă la spital. 

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat, într-o postare pe Twitter, că cel puțin trei persoane au fost rănite, dintre care una se afla în stare gravă, "ca urmare a fragmentării unei rachete". 

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina racheta
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close