Antena 3 CNN Externe Afganistan: Karzai promite reforme, dar nu oferă detalii

Afganistan: Karzai promite reforme, dar nu oferă detalii

Afganistan: Karzai promite reforme, dar nu oferă detalii
Sursa foto: hamid karzai
04 Noi 2009   •   16:43

Preşedintele Afganistanului a salutat noul său mandat, primit după ce principalul oponent s-a retras din alegeri, promiţând să elimine corupţia ce a subminat administraţia sa.

Hamid Karzai nu a precizat totuşi cum va introduce reformele şi nici dacă va face concesii oponenţilor săi. Acesta arăta totuşi că doreşte ca persoane din fiecare parte a ţării să fie în guvern, inclusiv oponenţi politici. Cu toate acestea nu l-a menţionat pe Abdullah Abdullah, contracandidatul său pe nume.
"Cei care doresc să lucreze cu mine sunt bineveniţi, indiferent dacă mi s-au opus în alegeri sau dacă m-au susţinut?.
Abdullah, care a fost ministru de Externe în guvernul lui Karzai, a declarat că nu se va alătura noii administraţii, dar că va lucra din afara sistemului pentru reforme şi unitate naţională.
Cu toate acestea, au existat relatări că cei doi ar fi negociat ultimele zile.
Karzai a declarat comunităţii internaţionale că doreşte să se ?asigure că banii contribuabililor ce vin din ţările voastre sunt cheltuiţi cu înţelepciune." De asemenea, sublinia că doreşte ca ?fraţii talibani şi toţi ceilalţi să revină şi să ni se alăture".
Talibanii şi-au asumat propria victorie, apreciind într-un comunicat că anularea turului doi a demonstrat că eforturile lor de a deraia votul cu ameninţări şi atacuri au avut succes.
Premierul britanic a declarat că liderul afgan "ar trebui să demonstreze că va acţiona imediat contra corupţiei." Gordon Brown a precizat că doreşte un guvern fără corupţie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close