Antena 3 CNN Externe Afganistan: Talibanii ameninţă cu atacarea secţiilor de votare

Afganistan: Talibanii ameninţă cu atacarea secţiilor de votare

Afganistan: Talibanii ameninţă cu atacarea secţiilor de votare
Sursa foto: conflict afgan
17 Aug 2009   •   01:41

Talibanii au ameninţat că vor ataca secţiile de votare din Afganistan în timpul alegerilor de joi, ceea ce a provocat temeri că o prezenţă redusă la vot ar putea duce la fraudă electorală şi ar putea submina legitimitatea rezultatului.
Deşi existau informaţii despre un posibil armistiţiu în ziua alegerilor, grupul islamist a distribuit fluturaşi în jurul satelor din sudul Afganistanului în care arată că alegătorii sunt duşmanii islamului şi promit să accentueze campania lor militară pentru a întrerupe alegerile prezidenţiale şi pentru consilierii de provincie.

?Acesta este pentru a informa locuitorii că nu trebuie să participe la alegeri pentru a nu deveni o victimă a operaţiunilor noastre, deoarece vom folosi tactici noi,? se arată în fluturaşi.

Scrisoarea este semnată de Mullah Ghulam Haidar, comandantul de gherilă din oraşul Kandahar .

?Este necesar ca toată lumea să fie informată că nu trebuie să închiriaţi proprietatea pentru centre de votare, iar dacă cineva o face, chiar după alegeri, se poate confrunta cu probleme,? se subliniază.
Qari Yousuf Ahmadi, purtător de cuvânt taliban a confirmat că fluturaşii sunt autentici şi că oamenii ar trebui să boicoteze alegerile.

Ameninţarea pare a contrazice anunţul fratelui preşedintelui afgan, care este şi director de campanie al acestuia, Ahmed Wali, ce sublinia că a negociat un armistiţiu cu comandanţii talibani pentru a se asigura siguranţa deplină în timpul alegerilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close